fbpx

Cum sa economisesti atunci cand achizitionezi un inel de logodna?

Aproape orice zi a anului este presarata, de-a lungul lumii, cu cereri in casatorie. Milioane de barbati decid an de an ca este cazul sa faca un pas catre o noua viata si sa isi ceara iubitele in casatorie. Evident, o cerere in casatorie trebuie sa fie insotita de un inel de logodna, iar de aici apar o multime de probleme. Industria inelelor de logodna este o industrie extrem de bogata, care poate oferi variante ieftine si de buna calitate sau variante mai scumpe, fara o valoare reala pe termen lung.

Evident, orice persoana ce achizitioneaza un inel de logodna isi doreste acele variante de buna calitate, care sa isi pastreze valoarea pe termen lung.

Cum te asiguri, asadar, ca achizitionezi cel mai bun inel de logodna, la un pret cat mai mic?

 

Dat fiind faptul ca nu vei achizitiona inele de logodna de mai mult de o data in viata, este bine sa te uiti, in primul rand, la calitate. Din intreg inelul, cel mai important element este diamantul. Americanii tin cont de 4 criterii, denumite „ cele 4 C” : cut, colour, clarity and carat. Chiar daca in Romania, termenii nu incep toti cu litera C, viitorii miri romani trebuie sa tina cont de aceleasi elemente: taietura, culoare, claritate si carat. Pentru asta, este esentiala o analiza in detaliu a diamantului si achizitia lui dintr-un magazin specializat in asa ceva. Nu vom ramane foarte mult la aceste detalii, deoarece se pot gasi o multime de articole online despre modul in care trebuie sa recunosti o culoare perfecta, o taietura perfecta si un diamant de o claritate ireprosabila.

Metalul trebuie sa fie si el de o buna calitate, asadar, o buna parte din atentie trebuie sa vizeze aceasta parte a inelului. De regula, cele mai scumpe materiale sunt aurul alb si platina, asadar, daca vrei un inel de logodna care sa isi pastreze valoarea pe termen lung, este bine sa le iei in considerare.

Dupa ce te-ai convins ca stii care inel este de calitate si care nu si dupa ce ai in minte modelul pe care il doresti, este timpul sa alegi magazinul de la care urmeaza sa achizitionezi inelul. Aici apare si diferenta de pret si posibila economie pe care o poti face. Daca nu vrei sa platesti o avere pe inelul de logodna, este bine sa faci achizitia dintr-un magazin online. Exista cateva nume de incredere in Romania, cum ar fi Valmand.ro. Avantajul major al achizitiei online este faptul ca poti economisi timp, preturile sunt mai mici iar diversitatea de modele pe care le poti analiza este una foarte mare.