fbpx

Cum sa creezi pentru copii un spatiu de joaca diversificat chiar in propria curte

Pentru familiile cu copii casa la curte este visul pe care oricare dintre ele il urmaresc. Este de la sine inteles diferenta intre a-ti lasa copilul la joaca in propria curte si a fi nevoit sa-l supraveghezi continuu intr-un parc aflat in cartier.

Daca la prima vedere curtea este in mod cert spatiul ideal pentru joaca copiilor, acest lucru poate fi foarte mult imbunatatit prin proiectarea destinatiei functionale a unor zone special amenajate pentru joaca. Diversificarea atractiilor in timpul jocului copiilor nu tine loc doar de eliminarea monotoniei prin cumpararea multor jucarii, ci poate juca un rol excelent in scopul dezvoltarii lor senzoriale, motorii, de perceptie si adaptare la mediul inconjurator.

De la jucariile obisnuite si pana la seturile pentru constructii, de la clasicele jucarii pentru groapa cu nisip si pana la atat de indragitele seturi de coafura si gatit pentru fetite, ati putea sa va indreptati atentia spre dispozitive care declaseaza placerea miscarii in aer liber. Jucariile amintite sunt destinate dezvoltarii unor deprinderi incipiente, insa faptul ca jocul se desfasoara static trebuie contrabalansat prin jocuri in miscare.

Cele mai des utilizate astfel de dispozitive pentru joaca sunt toboganele pentru copii pe care le puteti achizitiona dupa marimea lor fizica in functie de varsta copiilor, sau pentru inceput triciclete si mai apoi biciclete adaptate varstei. Pasul urmator ar putea fi spre exemplu o trambulina care este disponibila in magazinele specializate cu instalatii de joaca si distractie in aer liber pentru copii.

O tambulina copii pare sa fie cel mai special dispozitiv pentru distractie pentru ca nu exista copil in aceasta lume care sa nu iubeasca sariturile. Si cum orice saritura nu pare sa fie completa atat timp cat nu este amplificata de un suport elastic, atunci „greul” va fi dus de fiecare fotoliu din casa, fiecare canapea si cu siguranta de patul matrimonial al familiei.

Nimeni nu are cum sa opreasca un copil sa sara si din acest motiv ati putea rezolva excelent aceasta dorinta nativa a oricarui copil prin motarea de trambuline alese in functie de varsta copilului sau a numarului de copii pe care ii aveti.

Cea mai diversificata gama de trambuline pentru copii este acum disponibila pe site-ul hitmag.ro si este suficient sa verificati care sunt variantele in functie de marimea lor fizica si capacitatea de incarcare cu greutate.

Lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l puneti la punct inainte de a cumpara trambuline il veti face chiar in propria curte. Alegeti cu atentie spatiul in care veti monta aceasta trambulina copii. Inainte de orice, suprafata solului trebuie sa fie plana si solida pentru ca suportul trambuline sa se aseze perfect.

Nu veti monta tarambulina pe sol moale, afanat, sau in apropiere de coroana copacilor din curte. Fata de perimetrul acoperit de oricare model de trambulina copii veti avea grija sa aveti un spatiu liber, circular, de inca cel putin un metru.

Daca aceste aspecte sunt puse la punct, nu ezitati prea mult si puneti in lucru cea mai atractiva forma de amenajare a curtii ca spatiu de joaca pentru copii comandand o trambulina adecvata la hitmag.ro.