Cum sa creati designul casei de vis

Deci v-ati hotarat ca doriti sa va proiectati casa singuri? Nu este o surpriza – daca sunteti ca majoritatea proprietarilor potentiali de casa, aveti o imagine in minte despre ceea ce ar fi “casa de vis”, dar gasirea unei case existente care sa corespunda viziunii proprii este foarte rara. Exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand va proiectati propria casa, asa ca va vom arata cum sa profitati la maximum de acest proces, astfel incat casa dumneavoastra sa fie casa de vis pe care v-o imaginati.
Cea mai buna modalitate de a va crea propria casa este sa va inspirati si sa va organizati ideile. Vizitati siteuri cu usi de exterior pentru casa, case care sunt la vanzare si faceti fotografii in cartierele unde se afla case care va plac. Pastrati fotografii, listele de dorinte si schitele organizate intr-un notebook. Pentru a afla mai multe, cititi mai jos!

Incepeti cu o viziune
Inspirati-va de la altii. Inainte de a desena o singura linie, consultati un arhitect sau cumparati o aplicatie software noua, care va face totul, luand in considerare visele voastre. La inceputul acestui proces, nu este vorba de detalii amanuntite. Este vorba despre modul in care va definiti dorintele. O mare parte din acest lucru il veti fi cunoscand deja – este totusi visul personal!

Vizitati cartierele preferate

Exista un motiv pentru care sunt cartierele preferatele ale dumneavoastra – este cel mai probabil pentru ca va plac casele de acolo. Nu luati in considerare pretul sau caracterul practic. Ceea ce cautati este ceea ce sa va inspire.

Faceti fotografii

Fotografiati fiecare unghi al unei cladiri care va place si daca se poate, si din interior, si din afara. Veti gasi mai multe detalii in fotografii decat ati vazut personal si, dupa vizitarea a zeci de case, acestea vor fi o modalitate foarte buna de a va aminti acel lucru pe care l-ati iubit chiar la inceput. De exemplu, usi de sticla care fac ca totul sa para mai spatios si sa fie mai luminos.

Organizati-va
Visarea este buna si este vital sa aveti o viziuned etaliata pentru ceea ce doriti sa realizati, dar punerea in practica va fi mult mai dificila daca veti cauta in mod constant acea bucata de hartie pe care ati crezut ca ati lasat acolo.

Cumparati o agenda mare, (numit adesea o “carte de calcul”) si pastrati-o cu dumneavoastra pana cand locuinta dumneavoastra este terminata. Paginile numerotate, graficele va vor ajuta sa va pastrati gandurile organizate si schitele dumneavoastra ingrijite. Puteti sa o utilizati pentru a lipi fotografii, scrie lista, adrese de constructori si magazine, numere de telefon, adrese web si orice altceva asociat cu proiectul.

Dedicati cateva pagini chiar si lucrurilor pe care casa dumneavoastra trebuie sa le aiba – fie ca sunt 3 bai sau podele din bambus, acestea sunt lucrurile pe care le doriti in casa dumneavoastra.

Dedicati o alta pagina sau doua pentru a lista fiecare caracteristica si dorinta pe care le-ati adunat din diferitele dumneavoastra resurse si numiti aceasta lista de “dorinte”. Acest lucru ar putea fi orice, de la o forma speciala pentru o baie, la un anumit model de usi de interior.

Imaginati-va imaginea de ansamblu

Acum, cand sunteti familiarizati cu ceea ce va place si cu ceea ce doriti, este timpul sa va concentrati.

Vreti sa preferati traiul urban sau rural?

Necesitatile dumneavoastra va pun intr-o casa mare, cu un loc pentru copiii in care sa se joace si cu spatiu pentru catei pentru a alerga sau un doar bungalou confortabil pentru doi?

Preferati linii curate, moderne sau mestesuguri detaliate, construite manual?

Sunteti multumit de tehnicile de constructie standard?

Poate cel mai important dintre toate considerente este bugetul dumneavoastra?

Aceste intrebari va vor ajuta sa va ghidati pe masura ce incepeti sa va transformati viziunea in realitate palpabila.

Cu cat aveti mai multe informatii pe care le puteti furniza arhitectului sau constructorului dumneavoastra cu privire la detaliile viziunii dumneavoastra, cu atat mai probabil nu veti obtine doar designul viselor dumneavoastra, ci veti ramane si in buget.

Consultati un arhitect profesionist
Proiectarea unei case ar trebui sa fie un proiect care va va oferi ani de implinire atunci cand visul dumneavoastra va fi realizat. Cea mai buna modalitate de a va asigura ca acest lucru se intampla cu succes (si cel mai eficient din punct de vedere al costurilor) este sa aduceti un arhitect in procesul de design real. Partea ta de design este sa stii ce vreti. Munca arhitectului va ajuta sa va creati obiectivele de proiectare si sa va veriti de capcanele de proiectare, construind casa de vis in conditii de siguranta maxima.