Cum sa alegi somiera potrivita

Orice persoana isi doreste sa aiba parte de un somn linistit care sa ii asigura odhuna si confortul dorit.

Poate deja ai o saltea potrivita pentru nevoile tale, sau adaptata intr-o pilota potrivita. Dar poate nu ai luat in considerare ce se afla sub slatea si ne poate o somiera influenta somnul.

Daca vrei sa te bucuri de confort si eleganta maxima in timpul somnului, iata cum poti alege somiera potrivita.

De obicei somierele de pat sunt realizate din lemn, dar sunt modele si metalice sau electrice. Este important sa stii ca lemnul este un material mai elastic si rezistent in timp, de aceea multe persoane recomanda un model din acest material.

Pe piata sunt 2 tipuri de somiere – cele cu mecanism si cele fixe. Somierele fixe sunt cu arcuri, lamele si tapitate. Daca vrei un somn cat mai linistit alege somiere cu arcuri oferind un suport bun.

Somierele cu lamele sunt bune pentru suport ferm – iar daca ai o saltea din spuna poliuretanica sau latex, alege acest tip de somiera.

Somierele cu arcuri sunt realizate din structuri de arcuri, fixate pe lemn cu tesatura rezistenta, precum cea de la saltea.

Acest tip de somiera de pat este recomanda doar pentru saltele cu arcuri.

Astfel, aceasta combinatie permita saltelei sa se adapteze perfect pe corp si garanteaza confortul maxim.

Cand ne gandim la somierele tapitate, ele sunt acoperite cu tesatura sau in unele cazuri cu piele ecologica care nu va permie deteriorarea saltelei.

Somiera cu mecanism fie manual fie electric se poate regla foarte usor pentru a oferii o pozitie mai buna a corpului in timpul somnului. Se poate alege un mode simplu, care se va regla in zona capului si picioarelor, sau unul mai complex care se poate regla in mai multe zone a corpului.

Pentru astfel de somiere recomandam saltele mai flexibile – fie din spuma sau latex, care se vor adapta mai usor.

Vezi gama de somiere de paturi pe site-ul Protege Parol.

Aici poti vedea gama de somiere metalice sau somiere  electrice.