Cum să alegi scaunele de bucătărie perfecte pentru tine

Bucătăria este poate una dintre zonele casei pe care fiecare dintre noi le folosim destul de mult. Pe lângă faptul că petrecem timp gătind, o altă parte importantă a zilei, care se desfășoară aici, este masa. Cu puțin noroc, luăm chiar 3 mese pe zi în bucătărie. Iată de ce confortul la masă este foarte important, iar o parte a acestui conform o reprezintă scaunele de bucătărie.

Criterii pentru scaunele de bucătărie

Bineînțeles, alegerea scaunelor nu este deloc una ușoară. Având la dispoziție atâtea modele din care să aleagem, atât de diverse și având care mai de care ceva mai special, este lesne de înțeles de ce această simplă sarcină poate părea sisifică. Pentru a vă ajuta, vom trece în revistă câteva dintre cele mai importante criterii de care trebuie să țineți cont în alegerea scaunelor pentru bucătăria dumneavoastră.

Numărul scaunelor de care aveți nevoie este destul de important, deși nu pare la prima vedere. Majoritatea dintre noi folosesc zilnic 2, în cazul unui cuplu, 3 sau 4, atunci când este vorba de familii cu copii. Trebuie totuși să aveți în vedere și posibilitatea unor musafiri. De aceea recomandarea este să vă achiziționați cel puțin 6 scaune. Evident, numărul scaunelor suplimentare depinde atât de locul de depozitare pe care îl dispuneți, cât și de locul la masa pe care o aveți în bucătărie, sau respectiv în sala de mese.

Designul acestora trebuie, ca și în restul cazurilor în care alegeți piese de mobilier, să se potrivească cu designul din restul camerei. La ora actuală, cele mai des folosite stiluri de decorare sunt cel scandinav, modern și cel retro, accentul punându-se în principal pe primele. Cumpară scaune bucătărie care se potrivesc cu designul bucătăriei si aspectul acestea pentru o imagine mult mai placută pentru bucătariă ta ideală.

Materialul care se află pe șezut, și, la unele dintre modele chiar și pe spătar, este un alt criteriu demn de menționat. Nu este vorba numai de textura acestuia, dar și de culoarea sa, care trebuie să fie mereu în ambianță cu restul încăperii. Puteți opta pentru textil, imitație de piele sau, de ce nu, pur și simplu lemn. Unul dintre cele mai des alese modele este acela cu imitație de piele, atât pe spătar cât și pe șezut.

Pe lângă aceste aspecte, să le zicem pur fizice, trebuie să ținem cont și de greutatea pe care o suportă scaunele respective, dar și de dimensiunile acestora în comparație cu înălțimea celui ce le va folosi. La fel ca și la alegerea patului, și aici trebuie să ținem cont de sarcina care apasă pe scaunele respective, și ca și alt aspect, trebuie să avem în vedere inclusiv materialul din care este făcut cadrul scaunului.

Deci cum să alegem scaunele perfecte pentru noi?

Pe lângă multitudinea de modele de care ne lovim atunci când alegem scaunele de bucătărie iată că ne confruntăm și cu o sumedenie de informații și de criterii de care trebuie să ținem cont în alegerea acestor piese de mobilier. Ceea ce la început poate părea simplu se dovedește din ce în ce mai complicat. Nu vă faceți însă griji, tot ceea ce trebuie să știți despre alegerea pe care urmează să o faceți vă vom spune succint.

Trebuie să țineți mai întâi cont de greutatea celor ce folosesc scaunele. Imediat ce acest aspect este lămurit, gândiți-vă dacă materialul din care este făcut cadrul scaunului va rezista în timp acestei sarcini repetate. Apoi înălțimea celor ce folosesc scaunele va determina înălțimea pe care trebuie să o alegeți la spătar. Restul ține numai de dumneavoastră și de gustul dumneavoastră.

Fie că sunteți fan al stilului scandinav, sau din contră, al celui clasic, există undeva acolo scaunele perfecte pentru bucătăria dumneavoastră. Trebuie doar să le găsiți.