Cum sa alegi o scara interioara?

Vile Corbeanca

O scara este o parte vitala a casei care poate ajuta locatarii sa aiba acces, in special, in zonele superioare. Aceasta serveste drept o cale de legatura intre etaje, insa in afara de scopul functional al unei scari, aceasta ofera si un puternic element de design. Exista mai multe variante de scari, de aeea alegerea este si mai dificila, insa un ghid in acest sens este intotdeauna de folos.

Un factor decisiv pe care trebuie sa-l analizati atunci cand alegeti scarile este bugetul. Acest lucru va poate ajuta sa alegeti tipul de materiale care urmeaza sa fie folosite, dar si stilul scarilor. Materialele si finisajele pot creste sau scadea valoarea scarilor, de aceea este indicat ca totul sa fie calculat inainte de a lua o decizie.

Un al doilea lucru de care sa tineti cont este spatiul. Analizati bine spatiul in care vor fi integrate scarile pentru ca acest lucru va poate ajuta sa concepeti un design potrivit. Puteti opta pentru scari practice intr-un spatiu mic sau pentru scari somptuoase si impunatoare daca dispuneti de un spatiu mare. Intotdeauna dimensiunea spatiului este un factor decisiv in ceea ce priveste designul scarilor.

Dincolo de toate, trebuia sa va ganditi si la confortul de a urca o scara. In acest sens puteti opta pentru scari largi care au o urcare mai putin abrupta. De asemenea, o scara in forma de spirala sau una circulara este mult mai greu de urcat. Conteaza foarte mult si dimensiunea contratreptei. Cu cat este mai mare, cu atat scara este mai greu de urcat, mai ales de copii mici sau persoane cu probleme de mobilitate.

Exista multe tipuri de materiale care pot fi folosite pentru a realiza scarile unei case. Ar putea fi lemn, marmura, otel si chiar beton. Unii folosesc chiar si sticla pentru trepte pentru a da spatiului un aspect mai elegant, modern si minimalist. Asigurati-va ca materialele corespund designului interior al casei si sunt durabile, lucru extrem de important pentru evitarea accidentelor.

Case Corbeanca | Paladin Residence

Chiar si in casele individuale sau in cele tip duplex din Corbeanca, realizate cu profesionalism de echipa Paladin Residence, puteti personaliza scarile in functie de propriul stil, mai ales daca achizitionati imobilul in faza de proiect sau constructie. Pe site-ul http://www.paladinresidence.ro/ puteti vizualiza stadiul lucrarilor, modalitatea de achizitie, dar si alte detalii importante!