fbpx

Cum sa alegi implantul dentar potrivit?

dinti ficsi

Desi implantul dentar dinti ficsi este o solutie optima pentru inlocuirea dintilor lipsa, teama de implant dentar poate fi tenace. Si alegerea celui mai bun implant dentar este un lucru dificil.

Care sunt principalele puncte de luat in considerare atunci cand alegi implantul dentar potrivit?

Primul lucru este sa alegi o marca si un tip de implant dentar. Cel mai adesea medicul dentist care va efectua procedura este cel care decide tipul de implant pe care il foloseste.

Optiunile de implanturi dentare sunt nesfarsite. Desi chirurgul dentar este cel care decide pentru pacient ce implant dentar sa-si puna, pacientul isi poate alege implantul dentar cu dinti ficsi.

Alegerea implantului se bazeaza pe criterii precum calitatea si durabilitatea, solutia avuta in vedere, costul implantului dentar, echipamentul sau chiar relatia pe care medicul dentist o mentine cu producatorul de implant!

Ce marca de implant dentar si ce medic alegi?

Daca un chirurg stomatologic este echipat si obisnuit sa foloseasca o marca de implant, sunt putine sanse ca el sa o schimbe.

Medicii stomatologi au obiceiurile lor cand vine vorba de alegerea implanturilor dentare si este dificil sa le schimbi. Fiecare lucreaza cu o anumita marca de implanturi, unii cu mai multe.

Marcile de implanturi care ies in evidenta provin fie din caracteristicile tehnice ale echipamentelor, fie din puterea grupului care le comercializeaza. Soliditatea producatorului este adesea o garantie a sigurantei in timp, mai ales pentru aspectul legat de intretinere.

Astfel, o noua marca de implant ridica problema durabilitatii sale. Daca implantul nu mai este comercializat in 10 ani, ce zici de pacientii care vor avea acest brand sau acest tip de implant dentar in gura?

Sectorul implanturilor dentare este profitabil, atrage multi producatori, dar ce se va intampla daca producatorul inchide magazinul si piesele nu sunt disponibile?

Favorizarea unui brand international bine stabilit reduce acest risc. Cele mai cunoscute sunt AlphaBio, Nobel Biocare, Zimmer sau Strauman, dar sunt multe altele.

Alegerea unui implant dentar de marca cunoscuta si de calitate superioara nu este in sine un criteriu suficient pentru a garanta o ingrijire de durata si estetica: este de asemenea recomandabil sa incredintezi procedura aceasta unui implantolog competent.

Orice chirurg stomatologic este teoretic autorizat sa puna un implant dentar. Cu toate acestea, unii stomatologi sau medici s-au specializat si au titlul de chirurg maxilo-facial sau chirurg dento-alveolar. Sunt stomatologi specializati in implantologie.

 

Formarea, competenta si experienta sunt, evident, criteriile esentiale de evaluare a calitatii medicului implantolog. Acesta din urma va efectua interventia chirurgicala bucala si va inlocui in siguranta dintii lipsa cu implanturi dentare. Specialistul stapaneste protocoale moderne in implantologie. Realizeaza interventii complementare precum umplerea osoasa sau lifting sinusal. Implantare imediata dupa extractie, robotica sau alte metode adaptate situatiei specifice a pacientului, specialistul mizeaza pe tehnici precise, imagistica medicala completa si ani de experienta.