Cum sa alegi cureaua: ghid A&A Vesa pentru domni

curele piele vesa

Alaturi de ceas, cureaua este unul dintre putinele accesorii pe care un barbat trebuie sa le poarte aproape in orice ocazie.

 

curea de firma A&A Vesa
curea de firma A&A Vesa

Tocmai de aceea este bine sa ai in garderoba mai multe curele, de forme si culori diferite, pentru a le putea asocia si integra corect intr-o tinuta. Nu trebuie sa iti lipseasca cateva curele piele de buna calitate, care sa se potriveasca la o ocazie speciala, dar si la birou. Acestea nu se demodeaza niciodata.

 

Asorteaza cureaua cu pantofii. Da, poate parea banal, insa inca se mai poarta aceasta asortare. Ea trebuie sa fie cromatica cel putin, daca nu si de textura. Alege curele in nuante mai blande, mai putin stridente, cat mai naturale: negru mat sau cu putin luciu, maro sau gri inchis.

Curelele mai groase se potrivesc mai bine unui barbat cu o morfologie mai solida, adica mai inalt si mai bine facut. Latimea curelei o va face sa fie remarcata, oferind insa un aspect unitar intregii tinute. In contrast, barbatii mai scunzi trebuie sa aleaga curele mai subtiri, pentru a nu iesi din fizionomia mai delicata.

Curelele din lac trebuie purtate doar la ocazii deosebite, in situatii speciale si doar la costum si la pantofi din lac. In timpul zilei este de preferat sa le evitati.

Tot de evitat sunt si curelele barbatesti foarte colorate.

Curele barbati  colorate:

Chiar daca sunteti adeptul unor astfel de tinute, ele trebuie pastrate mai mult pentru timpul liber si mai putin pentru situatiile oficiale sau hainele mai office sau usor elegante. Tot aici putem aminti si curelele cu catarame foarte mari, cu logo-uri ale unor branduri renumite sau stralucitoare.

curele piele A&A Vesa
curele piele marca A&A Vesa

In timpul verii la pantalonii scurti se pot asocia curele din piele sau curele mai vesele, insa pantalonii scurti nu sunt prin definitie eleganti, astfel ca nu se vor asocia cu o curea din piele foarte eleganta, de costum. Pantalonii albi, lungi sau scurti, se potrivesc foarte bine cu o curea impletita, din materiale naturale. O curea neagra, spre exemplu, ar fi o alegere cel putin riscanta.

 

Un articol de SC A&A Vesa SRL, producator roman de haine.