Cum sa alegi cele mai bune halate medicale

halate medicale

Asistentele medicale si doctorii lucreaza intr-un mediu in care igiena trebuie sa primeze intotdeauna, astfel incat pacientii sa primeasca cele mai bune ingrijiri, in conditii optime. De aceea, personalul din cabinete, policlinici si spitale trebuie sa poarte intotdeauna halate medicale care sa le asigure starea de confort necesara pe parcursul turelor indelungate. Pentru a alege cele mai bune modele, asistentele, dar si doctorii pot gasi mai jos cateva sfaturi pretioase!

Materialul

Pentru inceput, materialul din care sunt realizate halatele este foarte important. El trebuie sa asigure confort celor care poarta aceste piese vestimentare. Recomandat este ca materialul sa fie bumbac natural ori un amestec de bumbac cu fibre sintetice si naturale. De ce? Tesaturile naturale sunt mai usoare decat orice alte tipuri de tesaturi. Bumbacul lasa pielea sa respire foarte bine, oferind confort si o stare de bine celor care il poarta. Mai mult, halatele din acest material sunt rezistente, putand fi purtate o perioada foarte indelungata, fara a se deteriora si fara a se ingalbeni.

Culoarea potrivita

Un alt detaliu de care trebuie sa tina cont asistentele medicale si doctorii atunci cand isi cauta halate pe care sa le poarte peste uniforme medicale este culoarea acestor piese vestimentare. Avand in vedere mediul in care lucreaza, recomandat este albul. De asemenea, se mai poate opta si pentru halate roz deschis sau gri deschis, care sa poata fi purtate peste uniforme colorate, vesele. La polul opus, culorile inchise, care induc o stare negativa celor din jur, trebuie evitate, intrucat nu sunt benefice pentru pacienti.

Cu buzunare

Buzunarele sunt foarte practice, mai ales pentru persoanele care nu lucreaza in permanenta la birou si care trebuie sa faca vizite medicale in saloanele cu pacienti. Halatele care au buzunare sunt ideale pentru ca ofera celor care le poarta posibilitatea de a tine aproape telefonul mobil sau obiecte personale absolut necesare.

Lungimea ideala

Lungimea halatelor conteaza si ea. Preferabil este ca piesele vestimentare sa fie pana deasupra genunchiului, astfel incat sa ofere lejeritate in miscare. Asistentele si doctorii sunt uneori pusi in situatii in care trebuie sa alerge, pentru a ajunge cat mai repede la pacienti si, cu siguranta, isi doresc sa nu ii retina nimic din a face acest lucru.

Halate medicale, uniforme medicale si altele | diferite modele pentru toate gusturile pe www.medifashion.ro

halate medicale

Sistemul de inchidere

Nu in ultimul rand, sistemul de inchidere este si el foarte important. Majoritatea halatelor se inchid cu ajutorul nasturilor, insa pot fi purtate chiar si descheiate, pentru un nivel mai mare de lejeritate. Pe site-ul http://www.medifashion.ro/ exista diferite modele, astfel incat personalul medical sa poata alege varianta ideala!