Cum sa alegi amortizoarele potrivite

Cand vine vorba de partile importante a unei masini, trebuie sa tinem cont ca amortizoarele auto sunt piese extrem de importante pentru orice masina.

Acestea sunt o parte importanta a suspensieie masinii, care amortizeaza socurile provocate de drumul denivelat sau de gropi. In mare amortizoarele auto tine rotile in contact cu strada, astfel incat vibratiile sa nu fie simtite in interiorul masinii iar autovehicolul sa mearga ferm si sigur. De aceea masina ta trebuie sa aiba amortizoare auto de calitate ridicata.

Precum orice alta piesa auto, amortizoarele au durata de viata limitata. Astfel cu cat efectuam mai multe drumuri si mai multi kilometrii, iar daca carosabilul este denivelat, amortizoarele auto se vor uza.

Cu cat nivelul de uzura a amortizoarelor cu atat mai putina stabilitate va avea masina.

Uzura amortizoarelor auto va schimba mult modul de functionare a unei masini, iar astfel este posibilitatea de a pierde controlul volanului.

Astfel un amortizor auto are responsabilitatea de a mentine un contact cat mai bun dintre rotile masinii si asfalt – dar si de reducere a uzurii anvelopei.

In acest caz daca amortizoarele auto sunt uzate prea tare sunt sanse mari de a pierde controlul masinii in viraje, iar in cazul in care se franeaza este necesara o distanta mai mare de incetinire pentru ca evident amortizoarele auto nu mai au posibilitatea de a controla la fel de bine transfrul greutatii.

Teoretic amortizoarele auto se schimba la 80.000 km , dar multa lume le schimba la 100.000 km pentru ca uzura lor nu e asa de vizibila ca la alte piese auto.

Cele mai bune amortizoare auto sunt cele ce functioneaza pe un singur tub, dupa care cele cu functionare pe gaz apoi cele cu amortizare pe ulei.

Printre cei mai intalniti factori ce determina uzura amortizoarelor auto gasi suprasolicitarea acestora – acest lucru se datoreaza faptului ca gradul de uzura este strans legat de starea drumului, stilul de sofat si greutatea masinii.

Poti vedea intreaga gama de amortizoare auto pe site-ul Parts4Cars.