fbpx

Cum să alegeți o barcă gonflabilă pentru recreere?

O ambarcațiune este o soluție excelentă pentru persoanele cărora le place să-și petreacă timpul pe apă, indiferent dacă este pentru relaxare pură sau, de exemplu, pentru pescuit. Este, de asemenea, un obiect de transport minunat și un instrument de divertisment pentru copiii mai mari ce vor să se bălăcească în apă. Iar a alege una dintre acele bărci pneumatice de pe site-ul barciaccesorii.ro este o soluție perfectă pentru realizarea visului tău.

Nu necesită echipament suplimentar pentru transport, deoarece poate fi ușor pliată și ambalată, iar atunci când este pliată, poate fi mutată de obicei dintr-un loc în altul doar de către o singură persoană. Este o barcă sigură și confortabilă, ce poate fi folosită lejer ani de-a rândul.

Tipuri de bărci gonflabile

Există diferite tipuri de bărci gonflabile. Cele mai simple și mai ieftine sunt modelele pentru recreere uzuală, înot la suprafața apei sau pentru excursii la diferitele bălți și lacuri din apropierea casei.

Ambarcațiunile de pescuit ar trebui să aibă ceva mai multă funcționalitate și cerințe îndeplinite pentru a face mai ușor pasionaților de pescuit ca să-și satisfacă hobby-ul. În cele din urmă, există bărci specializate și sportive, concepute pentru moduri specifice de mișcare și care îndeplinesc standarde tehnice mai stricte. Ele sunt, de asemenea, cele mai scumpe. 

Bărcile gonflabile pot fi, de asemenea, împărțite în clase în funcție de tipul de navigație pentru care sunt destinate: A, B, C și D.

Primele două clase, A și B, sunt utilizate pentru croaziere pe mare și ocean și sunt concepute pentru a rezista condițiilor extreme, precum ar fi vântul cu o putere de 8 pe scara Beaufort sau valurile de 4 metri.

Clasa C este utilizată pentru navigarea în apele de coastă, golfuri, lacuri și râuri, în condiții de vânt și pe valuri care nu depășesc 2 metri.

Clasa D este pentru lacuri, râuri, canale, cu o forță ușoară a vântului și valuri în medie de jumătate de metru. Ele sunt de interes pentru cel mai mare număr de oameni și își găsesc și cel mai mare număr de aplicații.

Care este diferența dintre o barcă de agrement și una de pescuit?

Bărcile de agrement destinate distracției și relaxării sunt de obicei realizate din PVC și se caracterizează printr-o structură relativ simplă, fără prea multe accesorii suplimentare.

Ambarcațiunile de pescuit (deși pescuitul este și el un fel de odihnă activă și recreere) sunt echipamente mai avansate, care au de obicei armături suplimentare și sunt fabricate dintr-un material cu o greutate mai mare pentru a le face mai rezistente la stricăciuni. De asemenea, au adesea accesorii suplimentare, precum suporturi pentru undițe.

Pentru o vacanță obișnuită sau o excursie la sfârșit de săptămână la lac, pentru majoritatea dintre noi, o barcă de agrement obișnuită este suficientă pentru a ne bucura de timpul petrecut cu familia sau prietenii.

Ideea este că poate fi transportată cu ușurință la locul respectiv. Pescarii, în funcție de preferințe și experiență, trebuie să aleagă caracteristicile și echipamentele suplimentare ale bărcii pneumatice în funcție de nevoile lor și de metoda specifică de pescuit sau locurile în care le place să pescuiască.

În general, o barcă destinată pescuitului trebuie să reziste la utilizarea ei sigură timp de multe ore, adesea în condiții meteorologice schimbătoare și să permită, de asemenea, transportul convenabil al echipamentelor și al proviziilor de pescuit ca și activității de pescuit în sine.

Bărcile mai ușoare, destul de populare în rândul clienților, sunt mai convenabile de transportat, dar ar trebui să țineți cont de faptul că durabilitatea lor va fi limitată și nu pot fi bune de navigat în siguranță peste tot.

Intră pe site-ul barciaccesorii.ro pentru detalii referitoare la diferitele tipuri de bărci gonflabile.