Cum sa alegem conveioarele potrivite SKBS

Indiferent dacă produsul fabricat este un telefon mobil sau un scaun de avion, procesele de asamblare vor necesita probabil o combinație de operații de transfer manual și automat. O modalitate simplă, dar eficientă de a determina dacă o operațiune de transfer ar trebui să fie automatizată este să ia în considerare doi factori: volumul producției și ciclul de viață al produsului. Un produs cu un volum de producție redus sau incert și un ciclu de viață scurt este deseori mai potrivit pentru o operație de transfer manual. În schimb, un produs cu un volum mare de producție stabil și un ciclu de viață lung este un bun candidat pentru o soluție de transfer automat.

Când volumul preconizat și ciclul de viață al produsului fac ca transferul automat să devină atractiv – sau chiar necesar – pentru o operațiune de asamblare, începe activitatea de alegere a sistemului de transport adecvat. Dar înainte de a începe să explorați opțiunile de transport și specificațiile, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să răspundeți la următoarea întrebare:

„Ce avantaje așteptăm să utilizăm un sistem automatizat de transfer pe bază de conveioare pentru acest proces?”

În unele cazuri, transferul automat este pus în aplicare, deoarece costurile transferului manual – inclusiv resturi sau restabilire – sunt prea mari sau prea variabile. Sau este posibil ca operațiunile de transfer manual să nu poată ține pasul cu volumul crescut sau nivelul de transfer. În alte cazuri, transferul automat permite îmbunătățirea mediului de lucru – sub forma unor riscuri de siguranță mai puține, acces mai bun la materiale și ergonomie îmbunătățită – care s-au dovedit că cresc productivitatea și calitatea.

(P) Vezi si gama de lifturi hidraulice SKBS din Romania.

După ce au fost determinate beneficiile preconizate ale implementării unui sistem de conveioare automate, este timpul să începeți să definiți cerințele aplicației. Sistemele de tip conveioare sunt în mod complex complex, iar sarcina de a alege dintre zeci de tipuri de conveioare și sute de configurații poate părea descurajantă. Dar descompunerea aplicației în două părți – cerințele produsului și cerințele procesului – vă poate ajuta să simplificați analiza și să vă ghidați către soluția cea mai potrivită.

Cerințe de produs

Deși este o practică obișnuită a începe cu procesul de transmitere în sine, este important să definim mai întâi cerințele produsului. În unele cazuri, caracteristicile fizice și nuanțele produsului (dimensiunea, fragilitatea etc.) pot fi factorii determinanți atunci când se decide ce tip de transportor este cel mai potrivit pentru o aplicație.

Detalii mai multe pe www.skbs.ro