fbpx

Cum sa alegem blaturile de mobilier ideale

blaturi mobilier protege parol

Există multe de luat în considerare atunci când alegeți un blat de bucătărie. Pe lângă căutarea culorii perfecte pentru a vă completa cabinetele, trebuie să luați în considerare avantajele și dezavantajele materialului de blat.

Blaturile vin într-o varietate de materiale – de la beton la marmură și fiecare tip are avantajele și dezavantajele specifice. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită cât de durabil este un material de blat, cât de funcțional este și cât de ușor este de întreținut. Să analizăm mai îndeaproape câteva dintre cele mai populare opțiuni de blat pentru a vă ajuta să decideți ce este mai potrivit pentru dvs.

Marmură

Dacă doriți un lux clasic într-o bucătărie cu trafic redus în care nu intenționați să pregătiți prea mult gătitul și pregătirea meselor, blatul de marmură este recomandat pentru dvs. Suprafața sa poroasă necesită întreținere regulată și este una dintre cele mai susceptibile suprafețe la colorare și abraziune. Prețul său este ridicat până la extrem de ridicat în funcție de origine și este încă foarte popular pe piață. Popularitatea sa se bazează pe faptul că nu veți găsi nimic în natură alb ca marmura.

Nu primiți acea culoare și genul de figurare în niciun alt tip de piatră naturală, de aceea o marmură clasică albă este în continuare cea mai bună alegere pentru mulți proprietari de case, chiar dacă are o întreținere ridicată. Asigurați-vă că finisarea blatului de marmură are un etanșant penetrant pentru performanțele sale pe termen lung. Lucrul bun despre marmură este că îl puteți șlefui oricând sau lustrui din nou. Cu o mulțime de alte materiale, acest lucru nu va fi posibil.

Lemn solid

Dacă sunteți un suflet vechi ca mine și vă place căldura și caracterul lemnului și doriți, de asemenea, să adăugați un punct focal de tip mobilier în bucătăria dvs., un blat din lemn masiv este cel pentru dvs. Deși una dintre cele mai bune și mai puternice materii prime ale naturii, lemnul nu este recomandat cu adevărat ca suprafață principală în întreaga bucătărie.

Poate fi folosit în principal ca stație de preparare a alimentelor sau ca stație de tocare. Necesită întreținere regulată, deoarece se zgârie ușor și este susceptibilă la deteriorarea apei, aburului și a altor obiecte de uz casnic. De asemenea, este un pic scump, în funcție de alegerea speciilor de lemn și de producător

După ce găsiți materialul de blat potrivit pentru a fi folosit în bucătăria dvs., este timpul să alegeți culoarea. Atunci când alegeți culoarea blatului, rețineți că o potriviți cu întreaga schemă de culori a camerei.

Potrivirea acestuia la o culoare a vopselei poate fi superbă, dar luați în considerare unii factori, cum ar fi gustul culorii. Se poate schimba în timp și, în timp ce puteți revopsi pereții, blaturile dvs. vor rămâne probabil, deoarece va fi mai scump să obțineți altul care să se potrivească cu noul dvs. perete. Luați în considerare o culoare neutră atunci când alegeți un blat sau cu vene și stropi de culoare preferată pentru a vă menține opțiunile deschise. Un sfat bun de urmat este să luați decizia în magazin, cu benzi de vopsea și probe de lemn în mână pentru a vă asigura că faceți alegerea corectă.

www.protege.ro