Cum sa alegem bateria de bucatarie ideala

Cand vine vremea sa ne amenajam corect bucataria trebuie sa tinem cont de cateva aspecte foarte importante precum spatiul de care dispunem, bugetul si tipul de chiuveta pe care vrem sa il alegem.

Pe langa chiuveta trebuie sa luam in calcul si bateria de bucatarie care va juca un rol important in asamblul intreg al bucatariei.

Bucataria noastra este incaparea probabil cea mai utilizata daca stam putin sa ne gandim pentru ca aici servim masa, pregatim mancarea, cafeaua si indiferent de ceea ce facem in bucatarie trebuie sa stim ca bateria dar si chiuveta de bucatarie sunt obiectele cele mai utilizate.

Chiuveta de bucatarie are o importanta mai mare fata de cea de baie de aceea trebuie sa ii acordam o atentie in plus cand o alegem.

Tinand cont ca in bucatarie mereu desfasuram cate o activitate, este necesar sa folosim la maxim tot spatiul disponibil si toate obiectele de care avem nevoie.

Pentru asta chiuveta si bateria de bucatarie trebuie sa aiba o durata de utilizare lunga.

Deci cum sa alegem cea mai potrivita baterie de bucatarie

Rolul pe care chiuveta de bucatarie si bateria aferenta il au aceste 2 elemente este complex si complementar. Chiuveta de bucatarie tinand cont ca este atat de des utilizata trebuie sa indeplineasca mai multe nevoie si criterii fata de chiuveta de baie. Cu ajutorul ei spalam fructele, legumele, oalele, vasele. Astfel trebuie sa acordam un motiv in plus atentiei atunci cand vrem sa alegem chiuveta ideala.

Iata cateva materiale din care este compusa o baterie de bucatarie:

1. Baterii de bucatarie din inox – ele sunt cele mai comune pentru ca sunt foarte practice si au un grad ridicat de rezistenta. Inoxul din care sunt realizate contint si crom in compozitie si au rezistenta la coroziune, durabilitate mai mare si este rezistent la temperaturi mari – apa fiebinte – rece.

2. Baterii de bucatarie din silgranit – ele sunt putin mai scumpe, dar un o rezistenta ridicata si sunt usor de curatat. Tinand cont de aceste elemente, echipa noastra va invita sa vedeti gama noastra de baterii de bucatarie BLANCO din silgranit care sa va asigure un plus de confort.

Mai trebuie sa tinem cont si de tipul de pipa a bateriei – care va asigura gradul de comoditate si un plus de utilitate a bateriei de dus.

Sunt pe piata 3 tipuri de pipe printre care gasim – pipa standard – este acel tip de pipa cu teava scurta si joasa.

Mai gasim pipa inalta – este ideala pentru chiuvete de bucatarie utilizate des si ne permit sa spalam obiecte mai mari ca volum. La acest tip de baterie se recomanda achizitia unei chiuvete adanci.

Pipa de tip extensibila este un tip de baterie de chiuveta de bucatarie care se poate utiliza ca dus si ne ofera o flexibilitate ridicata.