Cum sa ai grija de o masina cu motor diesel?

service auto din Baneasa

Este cunoscut faptul ca vehiculele diesel sunt mai economice. Din punct de vedere tehnic, motoarele diesel sunt mult mai complexe decat cele pe benzina, ceea ce le face mai scumpe la reparatii, dar intrucat nu se strica prea repede, economia este pe termen lung. Stiind cum sa aveti grija de un astfel de motor, veti observa ca nu necesita prea multe reparatii!

Specialistii de la service auto din Baneasa, Nord Garage, recomanda sa nu economisiti combustibil atunci cand vine vorba despre motoare diesel. De ce? Deoarece cu cat combustibilul utilizat este de calitate mai slaba, cu atat impactul asupra motorului si injectoarelor va fi unul negativ, acestea fiind predispuse la deteriorari costisitoare. Intrucat masina are 4 injectoare, cel mai probabil va trebui sa le reparati sau sa le inlocuiti pe toate. Conditia injectoarelor se reflecta in felul in care se comporta masina: fum foarte negre sau foarte albe, dar si zgomote ciudate.

Turbocompresorul este inca un element al masinii diesel care necesita o atentie speciala si este foarte scump de reparat. Starea acestei componente depinde de uleiul de motor care ar trebui inlocuit cel putin la fiecare 15.000 de kilometri sau o data pe an. Cum stiti ca turbocompresorul este defect? Veti auzi un fluierati, veti observa pierderi de putere, fumul evacuat va fi albastru, iar uleiul de motor se va consuma foarte repede.

Filtrul de particule este o componenta a masinii care are rol in eliminarea reziduurilor arse din gazele de esapament. Acesta a fost introdus in masinile diesel pentru a reduce emisiile. Daca nu este curatat corespunzator, filtrul se poate deteriora prin acumulare de cenunsa sau funingine. In timp ce conduceti prin oras, cu viteza redusa, filtrul acumuleaza o multime de reziduuri, insa se curata in timpul rularii cu viteza. Inlocuirea filtrului de particule este extrem de costisitoare, insa exista si varianta de a-l elimina complet, insa in acest caz masina ar trebui intretinuta mai atent.

Reparatii auto in Bucuresti | service auto din Baneasa www.nordgarage.ro

reparatii auto in Bucuresti

De toate aceste aspecte se poate ocupa fiecare sofer acasa. In cazul in care nu dobandeste cunostintele si experienta necesara, de mare ajutor poate fi un mecanic. La service-ul auto Nord Garage puteti avea parte si de reparatii auto in Bucuresti. Puteti vizualiza dotarile service-ului, dar si serviciile oferite, accesand https://www.nordgarage.ro/!