Cum raspunzi la cele mai intalnite intrebari de la un recruiter?

16 martie 2018
Autor:
WEBDESK

Spune mai multe despre tine
Aceasta intrebare dureaza, de obicei, unu sau doua minute pentru a raspunde in functie de experienta noastra daca doriti sa le dati o scurta descriere despre cine sunteti ca persoana si sa aratati dornic sunteti pentru pozitia respectiva.

Nu incepeti sa va plangeti de istoria personala. Discutati despre evidentierea pozitiilor sau a studiilor absolvite si despre modul in care puteti contribui la companie cu experienta si experienta dvs. Aflati ce cauta compania. Daca atribuie abilitati tehnice, evidentiati-le. Afisati calitatile necesare pentru slujba pentru care ati aplicat.

Care sunt punctele tale forte si punctele slabe?
Gandeste-te la ceea ce au spus ceilalti despre tine cand incerci sa vii cu o lista cu punctele tale forte. Amintiti-va, intotdeauna intariti-va punctele cu un exemplu. Alegeti punctele forte care se aliniaza culturii si obiectivelor companiei.

Cel mai important factor in alegerea punctelor forte pe care trebuie sa le evidentiati este sa va asigurati ca se refera la pozitia pe care o aplicati. De exemplu, daca solicitati o functie de resurse umane, discutati despre abilitatile dumneavoastra interpersonale. Puntcele slabe sunt intotdeauna greu de explicat. Nu dati un raspuns cliseu, cum ca sunteti prea mult perfectionist.

Incercati cel mai bine sa ramaneti la adevar si asigurati-va ca mentionati pasii pe care ii faceti pentru a contracara slabiciunea. Un exemplu de slabiciune poate fi nerabdarea, ceea ce poate insemna ca doriti sa obtineti un lucru la timp. O alta slabiciune poate fi gestionarea timpului, dar asigurati-va ca numiti pasii pe care ii parcurgeti pentru a invinge aceasta problema.

Care sunt asteparile salariale?
Nu trebuie sa raspundeti la aceasta intrebare la interviu si puteti incerca sa evitati elegant aceasta intrebare pana cand veti primi o oferta.

De ce vrei sa lucrezi pentru noi?
Cititi tot ce puteti despre companie, inclusiv site-ul web, articole de stiri, profiluri ale angajatilor si orice postare de pe social media. Incercati sa intelegeti care este cultura companiei si care sunt obiectivele acesteia. Odata ce v-ati facut temele, trebuie sa va dati seama cum se leaga compania in propria cariera si in viitor.

Unde te vezi peste 5 ani?
Gandeste-te cum poti sa avansezi din pozitia pe care o privesti. Incercati sa fiti cinstit, dar nu la punctul in care va faceti sa arati ca un candidat neatractiv, cum ar fi sa spui ca vrei sa lucrezi pentru concurentul tau sau ceva prea personal. Urmeaza exemple profesionale; ei nu vor sa auda despre planul tau personal de viata.

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care un recruiter le adreseaza in timpul interviului, asa ca asigura-te ca vei face tot ce este necesar pentru a raspunde cat mai eficient in timpul intalnirii, obtinand in acest fel postul si salariul dorit.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram