fbpx

Cum putem obtine un zambet perfect in timp record

O dantura frumoasa reprezinta un avantaj important, atat pe plan personal cat si profesional, fiind un atu prin care parem mai atractivi, mai carismatici, mai siguri pe noi insine. Astfel, tratamete cum ar fi albirea dintilor, aparatul dentar, implanturile dentare, coroanele, precum si alte produse cosmetice si stomatologice, unele dintre care pot fi gata chiar in o singura zi, au devenit solutii preferate pentru cei constienti de importanta zambetului in viata lor.

“Exista multi factori care pot influenta rezultatul final, inclusiv cat de drepti sunt dintii, starea gingiilor si daca exista coroane sau plombe, astfel incat este indicata evaluarea pacientului cat mai repede posibil, mai ales daca acesta isi doreste sa aiba un zambet perfect inaintea unui eveniment important din viata sa. Descoperirile in domeniul medical ne permit sa obtinem rezultate foarte bune mai repede ca oricand pana acum, astfel ca durata tratamentelor ortodontice incepe sa nu mai reprezinte o problema”, spune doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.

Dertratajul

In cazul micilor imperfectiuni, o vizita la medicul specialist si un dertrataj pot fi solutia ideala pentru un retus rapid. Placa bacteriana, acea pelicula ce se depune in mod natural pe suprafata dintilor favorizand aparitia tartrului, iar de-a lungul timpului, a cariilor dentare, poate fi tratata prin aceasta procedura. Astfel, nu doar inaintea evenimentelor importante, ci periodic, este recomandata o curatare a dintilor la stomatolog, pentru a mentine dantura sanatoasa si a reduce respiratia urat mirositoare.

Aparatul dentar

Chiar daca aparatul dentar este recomandat in primul rand pentru a impiedica dezvoltarea anumitor afectiuni dentare sau pentru a corecta anumite imperfectiuni, rolul sau estetic reprezinta principalul motiv pentru care este ales de pacientii adulti. Desi rezultatele pe care le-ar putea aduce sunt de exceptie si de lunga durata, multe persoane ezita insa sa opteze pentru aceasta procedura deoarece se tem de durata sa.

Cei care sunt contracronometru si isi doresc un zambet superb in ziua nuntii sau pentru orice eveniment special, dar se tem sa inceapa un tratament cu aparat dentar deoarece au auzit ca dureaza foarte mult si nu vor sa poarte bracketi, au acum la dispozitie un tratament special, conceput in cadrul clinicii Orto-Implant Expert tocmai pentru a aduce rezultate vizibile in cel mai scurt timp.

“Am intalnit de-a lungul timpului viitoare mirese in cautarea unui zambet perfect pentru ziua cea mare, dar care ezitau sa isi puna aparat dentar din cauza ideii gresite ca trebuie sa astepte mult timp pentru a vedea rezultatele. Astfel, ne-am gandit ca ar fi util sa punem la punct un program ortodontic in functie de intervalele de timp inainte de evenimentele speciale din viata pacientului si sa le oferim cele mai bune rezultate cat mai rapid. Am reusit acest lucru deoarece pe durata acestui tratament ne concentram in primele luni pe alinierea dintilor din fata, lasand pentru urmatoarele luni ceea ce reprezinta, de fapt, motivul pentru care tratamentul ortodontic dureaza mai mult: corectarea muscaturii si a pozitiei dintilor din spate (maselelor), care datorita radacinilor mai puternice se deplaseaza mai incet”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

Tratamentul ortodontic special este compus din trei etape:

Prima etapa este reprezentatat de un tratament identic cu cel obisnuit, care consta in consultatie initiala, amprente, fotografii, si radiografie; diagnostic si plan de tratament si, in cele din urma, inceperea propriu zisa a tratamentului.

Cea de-a doua etapa este, de fapt, ceea ce face ca acest tratament prentru rezultate rapide sa fie diferit de celelalte. In aceasta faza are loc activarea la 3 saptamani, indepartarea aparatului, (partial sau total, cu 2-3 saptamani inainte de nunta), purtarea unei gutiere transparente pana la inlocuirea bracketurilor si albirea dentara – optional. Dupa nunta si luna de miere are loc inlocuirea bracketurilor indepartate.

Ultima etapa presupune un tratament identic cu tratamentul obisnuit la finalizarea procesului.

Albirea dentara

Albirea dintilor este o procedura rapida si cu rezultate imediate, care poate fi realizata inaintea evenimentelor importante, la care ne dorim sa aratam cat mai bine.

„Bineinteles, pentru a evita eventuale efecte nedorite si pentru a obtine cele mai bune rezultate, este indicat sa alegem albirea dentara profesionala, realizata in cabinet de catre un medic specialist, care va recomanda in urma unei consultatii tipul de albire necesar, dar si numarul de sedinte pentru a obtine efectului dorit fara a afecta sanatatea dintilor”, spune doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.

Prin urmare, cei care ar dori sa isi imbunatateasca zambetul, si, ca rezultat, increderea in sine, si sa aiba o dantura perfecta in momente de neuitat in viata lor, ar trebui sa faca o vizita medicului dentist chiar astazi si sa discute cu despre preocuparile pe care le au. „Sa nu uitam ca un zambet frumos poate face diferenta atat in viata sociala, cat si in cea profesionala, iar aparatul dentar ne poate oferi acest lucru mai repede decat ne-am astepta”, a completat doamna doctor Mihaela Dan.