Cum prepari cel mai bun pui shanghai?

Una din cele mai delicioase si mai usor de preparat retete de aperitive care se poate servi atat cald, cat si rece, implica folosirea carnii de pui si a altor cateva ingrediente. Cu un timp de preparare foarte scurt, cu o complexitate redusa, reteta de pui shanghai este gustoasa si satioasa pentru toti membrii familiei, dar si pentru invitati.

Ingredientele necesare pentru a prepara pui shanghai

Pentru a prepara cel mai delicios aperitiv pui shanghai, gospodinele au nevoie de un piept de pui fara piele si fara os La Provincia, crescut natural, dar si de trei oua mari, doi-trei catei de usturoi, 250 de grame pesmet si 200 de grame de faina alba. In plus, pentru a prepara pui shanghai va fi nevoie si de 50 de grame de susan, cateva linguri de ulei, precum si condimente: cate o jumatate de lingurita de boia dulce, praf de curry, busuioc uscat, piper macinat si sare.

Mod de preparare pui shanghai

Se taie pieptul de pui La Provincia in felii foarte lungi si subtiri, se spala si se lasa la scurs. Se curata si se piseaza usturoiul si se amesteca cu fasiile din piept de pui. Separat, se amesteca faina cu condimentele intr-un bol mai spatios, in care sa poata fi “tavalite” si feliile de pui. Se amesteca fasiile de carne cu mirodeniile si faina, astfel incat suprafata carnii sa fie acoperita in totalitate.

Separat se bat ouale si fiecare fasie din piept de pui se da prin ou. Intr-un alt bol se pune pesmetul si se amesteca cu susanul si cu sarea. Fasiile date prin faina si condimente, apoi prin ou se pun in farfuria cu pesmet si cu susan. Se pun la incins lingurile de ulei intr-o tigaie, iar atunci cand acesta sfaraie, se pun feliile de carne intorcandu-le cu grija pe fiecare parte.

Cand puiul shanghai capata o culoare galben-maronie, se scot bucatelele pe o farfurie pe care a fost asezat un prosop de hartie, pentru a elimina excesul de ulei. Se poate servi rece sau cald.

Sfaturi de la maestrii bucatari pentru reusita unui pui shanghai

Cei care prefera sa manance mai repede, pot folosi boia de ardei iute in loc de boia dulce, sau chiar ardei picant tocat marunt. Pentru cei care doresc sa obtina un gust cu adevarat deosebit al puiului shanghai, se poate marina in sos de soia pentru cateva zeci de minute.

Puiul shanghai se serveste cu legume fierte sau marinate, cu salata, cu sos atc. Reteta este foarte simpla si devine din ce in ce mai rapida, pe masura ce gospodinele o exerseaza. Acest preparat poate fi servit pe tot parcursul anului, in orice conditii, atat la mese festive cat si la mese in familie, fiind preferata atat de copii, cat si de adulti. Puiul shanghai este si o optiune foarte buna pentru pachetul luat la scoala, la gradinita sau la locul de munca.