Cum poti scapa rapid si sigur de porumbei

anti-porumbei

Considerati a fi simbolul pacii, porumbeii pot fi o prezenta tare placuta si simpatica. Prezenti deseori in zone precum pietele publice sau pe pietonale, acolo unde sunt hraniti de catre trecatori, porumbeii se pot dovedi a fi de fapt foarte nesuferiti. Sunt multe persoane care, deranjate fiind de prezenta porumbeilor si de mizeria facuta de catre acestia, cauta solutii cat mai eficiente anti porumbei.

Care sunt daunele produse de porumbei

Porumbeii sunt printre cele mai prezente pasari de la noi, iar numarul lor mare reprezinta o problema deloc de ignorat.

In primul rand, porumbeii produc pagube materiale, in urma construirii cuiburilor dar si prin excrementele lor. Despre excrementele produse de porumbei ar trebui sa stim ca sunt considerate a fi foarte nocive pentru suprafetele de orice fel, care pot fi grav deteriorate. Aerul poate fi si el contaminat la randul sau prin excrementele pasarilor, acesta capatand un miros foarte neplacut si dificil.

Totodata mai este cunoscut si faptul ca porumbeii se hranesc adesea cu tencuiala sau chiar mici bucatele din ziduri. Iar urmele vor fi destul de usor de observat, aspectul peretilor devenind foarte neplacut si neingrijit.

Mai mult decat atat, porumbeii sunt purtatorii unor paraziti precum acarienii, paduchii sau plosnitele. De asemenea, in cuiburile lor se regasesc adesea o multime de daunatori, care nu au o cale prea lunga de parcurs pentru a patrunde in casa.

Moduri de prevenire si de combatere a porumbeilor

Despre porumbei ar trebui sa stim faptul ca sunt atrasi in principal de locurile unde gasesc hrana din belsug. Drept urmare, pentru a preveni prezenta lor, ar trebui sa nu lasi alimentele expuse in locuri in care ar putea fi gasite de catre porumbei. Un mediu bogat in resturi vegetale, o sursa de hrana excelenta pentru porumbei, va face foarte dificila alungarea acestora.

Dupa ce te-ai asigurat ca porumbeii nu vor gasi hrana pe proprietatea ta, mai poti opta si pentru folosirea benzilor cu tepi pe care sa le amplasezi in locurile in care porumbeii isi fac cuiburi. Acestea nu sunt foarte scumpe si totodata sunt foarte usor de instalat dar si eficienta lor este una sporita.

Utilizarea dispozitivelor anti-porumbei

Daca instalarea tepilor anti-porumbei ti se pare a fi inestetica si doresti sa folosesti o metoda mai simpla de alungare a porumbeilor atunci poti achizitiona un dispozitiv anti-porumbei.

Exista multe modele pe piata la preturi destul de accesibile si sunt foarte usor de folosit. Pentru ca porumbeii sa fie alungati, aceste dispozitive folosesc ultra-sunetele care sunt foarte deranjante pentru pasari, insa de urechea umana nu sunt sesizate. Iar pentru un plus de eficienta, unele aparate anti-daunatori mai folosesc si flash-uri de lumina cu ajutorul carora sperie pasarile.

Totodata, un alt avantaj al acestor aparate este faptul ca au un consum minim de electricitate, iar in ciuda acestui fapt, aria lor de actiune este destul de mare. Cu un singur aparat anti-porumbei vei putea proteja o suprafata de peste 100 de metri patrati. Practic, iti garanteaza faptul ca intreaga casa iti va fi ferita de porumbeii daunatori.

Exista si alte moduri prin care putem combate prezenta porumbeilor. Una dintre ele presupune utilizarea spray-urilor anti pasari, cu ajutorul carora tratam suprafetele unde porumbeii se aseaza deseori. Tot in acest sens mai poate fi folosit si gelul anti-pasari, care face suprafata tratata incomoda, iar astfel porumbeii vor fi descurajati sa mai vina in locul respectiv.

Acestea fiind spuse, putem concluziona ca exista suficient de multe metode pe care le putem folosi pentru combaterea porumbeilor.