Cum poti sa calatoresti in lume cu bani putini?

O calatorie prin lume poate fi destul de costisitoare, dar exista cateva moduri prin care poti economisi si poti cheltui doar pe lucrurile necesare. Fie ca vorbim de transport, mancare sau cazare, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa calatoresti cu bani putini.

1. Calatoreste noaptea. Ca sa economisesti bani cu cazarea, calatoreste noaptea. Poti sa iei trenul de exemplu. Dormi toata noaptea in tren si dimineata te trezesti intr-o alta locatie. Vei economisi astfel timp pretios. Exista o multime de astfel de rute extraordinare in Thailanda, dar si in Statele Unite.

2. Evita orasele si concentreaza-te pe spatiile in aer liber. Lumea nu inseamna doar orase. Ai sansa se explorezi parcuri nationale uimitoare in SUA, Noua Zeelanda si Australia, plajele si junglele din Asia. In SUA, cu 80 de dolari poti sa intri in orice parc national – iata un traseu perfect in America pentru o excursie fara masina persoanala. In Asia nu te costa nimic sa stai pe o plaja in Thailanda si sa te bucuri de peisajul junglei. Indeparteaza-te de orasele pline de viata si vei descoperi ca este ieftin sa calatoresti in spatiile deschise si libere.

3. Cumpara mancare si lucruri necesare de la supermarket. Evita cafenelele sau restaurantele pentru ca acestea sunt scumpe. Vei economisi astfel foarte multi bani si vei putea sa-ti continui calatoria prin lume. In plus ai ocazia sa testezi multe gustari ciudate, traditonale, pentru mai multe informatii intra pe blogul nostru

4. Ia-ti un job… sau mai multe.
O multime de persoane fac acest lucru atunci cand calatoresc prin lume. Este o modalitate excelenta de a cunoaste mai bine localnicii si cultura unei tari. Poti sa predai limba engleza, sa ai o activitate sezoniera (de exemplu sa culegi cirese in Australia) sau sa te angajezi temporar intr-un parc de distractie. Desigur poti sa lucrezi si ca voluntar in schimbul hranei si cazarii. WWOOF este o organizatie mondiala in cadrul careia voluntarii isi ofera serviciile in schimbul unui pat pentru o noapte.

5. Alege destinatii ieftine.
Este usor sa-ti concentrezi atentia doar spre acele destinatii low-cost, cum ar fi Asia sau America de Sud. Poate fi surprinzator de ieftin sa petreci 10 saptamani in India. Deci fa un studiu si vezi care sunt destinatiile de buget spre care te poti indrepta cu incredere ca sa poti economisi.

6. Nu cumpara suveniruri.
Acestea reprezinta o scurgere uriasa de bani – o sa fii intotdeauna surprins cati bani ai cheltuit pe suveniruri. In schimb poti sa faci poze, sa colectionezi obiecte gratuite cum ar fi capace de bere din fiecare tara sau o pietricica de pe fiecare plaja pe care ajungi. In definitiv acestea pot avea o valoare mai mare.

Iata ca poti sa vezi lumea fara sa cheltui multi bani, iti expunem cele mai bune oferte