fbpx

Cum poti cumpara calculatoare second hand performante?

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, achizitionarea unui computer a devenit un demers din ce in ce mai complicat. Un calculator nou? Un calculator refurbished? Un calculator second hand? Nu stii ce sa alegi, mai ales ca iti doresti un produs de calitate, cu configuratii tehnologice performante si la un pret mic. Atunci cand un calculator nou nu se incadreaza in bugetul tau, unul refurbished nu corespunde cerintelor tale, cea mai potrivita alegere este achizitionarea unui calculator second hand. Faptul ca achizitionezi un calculator second hand nu inseamna ca esti mai prejos decat vecinul sau colegul care a platit de doua ori mai mult pe un PC cu aceleasi specificatii. Mai mult, in general, furnizorii de calculatoare second hand ofera gratuit mouse-ul, tastatura si cablurile necesare functionarii computerului.

Cea mai mare problema cu care se confrunta oamenii atunci cand vor sa cumpere un calculator second hand este increderea. Stiind ca altcineva l-a folosit inaintea ta, te face sa iti spui semne de intrebare privind functionalitatea, insa nu si in cazul in care cumparatorul este un prieten, un apropiat sau un magazin care ofera garantie si accepta posibilitatea de returnare a produsului atunci cand acesta nu corespunde asteptarilor tale. In aceste conditii, nu ai de ce sa iti faci griji.

Second hand nu inseamna neaparat vechi
Oamenii renunta la computerele lor din mai multe motive; doresc sa tina pasul cu tehnologia, computerul nu mai raspunde nevoilor lor sau prefera sa schimbe PC-ul in loc sa rezolve o problema minora de functionare. Nu e de mirare ca in magazinele online gasesti calculatoare second hand care au aparut pe piata de doar cateva luni.

Alege un computer second hand in functie de nevoi
Gandeste-te la aplicatiile pe care le vei folosi. Te vei juca? Vei edita fisiere video sau audio? De cat spatiu de depozitare ai nevoie? Stabileste inca de la inceput care sunt aplicatiile pe care le vei folosi si pune-ti intrebarea daca computerul ales va raspunde nevoilor tale specifice. In cazul in care raspunsul este unul negativ, nu te descuraja, ci continua sa cauti calculatorul perfect pentru tine.

Atunci cand te-ai hotarat sa cumperi un astfel de produs, ia in considerare faptul ca magazinele online iti ofera tot felul de reduceri. De exemplu, la achizitionarea unui computer, primesti o reducere la monitoare, sau in cazul in care vrei sa iti deschizi o afacere si ai nevoie de un numar mai mare de calculatoare, vei achita un pret promotional.

Oferta de computere second hand este vasta, ceea ce poate face procesul de achizitionare a unui PC mult mai complicat. Discuta cu un specialist, care te va ajuta sa gasesti sistemul pe care ti-l doresti.