Cum poti ajuta pe cineva sa accepte scaunul cu rotile?

Faptul ca te dai jos din pat si te poti duce oriunde pare un lucru absolut normal, poate chiar banal. Asta pana cand n-o mai poti face. Orice boala sau accident care afecteaza capacitatea de deplasare devine o mare problema fizica si psihica. Mersul reprezinta independenta unei persoane, capacitatea de a fi si de a se descurca in lume si in viata. Un scaun cu rotile, chiar daca este un instrument de mare ajutor, inseamna pentru multi obiectul care le arata cat de mult s-au schimbat.

Multi pacienti cu afectiuni locomotorii cred ca viata lor s-a sfarsit in momentul in care au ajuns imobilizati la pat. O parte dintre ei refuza cu desavarsire sa foloseasca un scaun cu rotile.

Pentru a ajuta o astfel de persoana ai nevoie de scaune cu rotile performante. Multe modele mai vechi necesita o alta persoana care sa impinga scaunul pentru ca acesta sa se miste. Modelele noi sunt propulsate diferit, fara ajutor, iar asta da pacientului o mare senzatie de libertate si independenta. Din moment ce nu ma ajuta nimeni inseamna ca mi-am recapatat oarecum capacitatea de decizie si miscare.