Cum poate fi identificata o carte de colectie intr-un anticariat

Persoanele interesate de cartile de colectie trebuie sa caute foarte mult pana cand gasesc volumele dorite, iar cele mai multe dintre acestea nu mai sunt disponibile in librarii, dar sunt disponibile online. Intr-un anticariat online aceste carti sunt mult mai usor de gasit, pentru ca toate volumele din magazin provin de la alti cititori si sunt, de cele mai multe ori, vechi, deci sansele sunt mai mari.

In magazinul online https://www.printrecarti.ro/ se gasesc publicatii din toate domeniile, din perioade diferite, unele dintre ele fiind chiar foarte vechi. Este, asadar, cu siguranta, un loc bun de unde sa inceapa cautarile unor carti de colectie.

Exista mai multe criterii in functie de care pot fi identificate cartile care merita sa fie incluse in colectii.

Anticariat online – forma cartilor

Prin forma se intelege prezentarea cartii din punct de vedere fizic. Cartea are o coperta din hartie sau o coperta cartonata? Este prima editie sau este retiparita? Este tiparita si publicata de o editura cunoscuta? Este legata bine si elegant sau este doar lipita prin metode rudimentare? Este ilustrata? Este semnata de vreunul dintre autori sau de o alta persoana importanta – in categoria persoanelor care pot semna o carte se numara autorul, ilustratorul sau un proprietar important. Hartia este speciala, are calitati aparte si este de calitate? Toate aceste aspecte fac ca o carte sa fie sau nu demna de luat in calcul.

Coperta si hartia

Cele mai multe carti sunt publicate pentru prima data in editie limitata, la un pret relativ mare, inainte de a fi publicate din nou, ulterior, pe hartie mai ieftina si cu coperti de o calitate mai slaba. Atunci cand au loc reeditari se folosesc, de obicei, benzile de lipire a paginilor, iar filele nu mai sunt legate prin coasere.

Pentru a gasi o carte care sa merite sa fie inclusa intr-o colectie, toate aceste aspecte conteaza. O editie limitata este, cu siguranta, mult mai valoroasa din punctul acesta de vedere decat o carte produsa in serie.

In ultimii 200 de ani, cartile in editie limitata au fost legate prin coasere si sunt acoperite cu o substanta care poate sa fie decorata si etichetata fara probleme. Pentru cartile vechi, invelisurile erau facute din piei de animale sau velur. O astfel de carte este, cu siguranta, una de colectie.

Anticariat online | Printrecarti.ro

anticariat online

Cartile din secolul al XIX-lea sunt acoperite cu coperti din hartie denumite husa de praf. Acestea au fost initial huse de unica folosinta, care protejau paginile tiparite inainte de a fi acoperite cu o substanta speciala pentru carti, care sa protejeze paginile contra deteriorarii in timpul calatoriei. Cartile astfel invelite intra si ele la categoria carti de colectie.

In functie de tiraje, pe Printre Carti pot fi gasite o gama variata de astfel de volume vechi. Tot ce trebuie sa faca un colectionar este sa revina pe site.