fbpx

Cum ne poate salva viata o testare RT PCR?

testare rt pcr

Recoltarea probelor printr-o testare RT PCR pentru detectarea virusului SARS CoV-2 reprezinta cea mai rapida si eficienta metoda de a detecta prezenta virusului in organism si implicit aceasta iti va salva viata in cazul in care rezultatul este pozitiv. Laboratoarele Synlab efectueaza teste pentru toti pacientii doritori. Ne gasesti oriunde in tara!

Cum soliciti o testare RT PCR?

Pretul unui test PCR nu depaseste 250 lei, iar rezultatele vor fi eliberate in mai putin de 48 de ore, astfel daca este o urgenta vei afla care este rezultatul in cel mai scurt timp. Metoda prin care se face o testare RT PCR se bazeaza pe detectarea ARN-ului, astfel ca testul nu este dureros si dureaza doar cateva secunde in momentul prelevarii.
testare rt pcr
Daca vrei sa iti faci programare pentru o testare RT PCR la unul dintre centrele Synlab, ne poti solicita o programare online sau telefonic. Atentie! Prelevarea materialului biologic pentru un test rapid nazo-faringian se face doar cu programare facuta in prealabil.

Cand este recomandata efectuarea unui test pentru coronavirus?

Scopul efectuarii unui astfel de test este fie pentru a detecta o posibila infectie activa cu virusul, fie pentru a confirma ca pacientul a avut deja boala. Personalul medical recomanda ca testul sa fie efectuat imediat de la aparitia primelor simptome la nivelul tractului respirator superior. De asemenea, daca pacientul a intrat in contact cu persoana trebuie efectuat, deoarece aceasta testare RT PCR are capacitatea de a detecta infectia cu virusul.

Specialistii recomanda efectuarea testului mai ales persoanelor care sunt institutionalizate (centrele de plasament, caminele de batrani), persoanelor care au un sistem imunitar deficitar, gravidele asimptomatice, cadrele medicale care intra in contact direct cu persoanele infectate, avand un grad ridicat de exupunere, dar si persoanele care doresc sa calatoreasca in afara tarii si au nevoie de dovada unui test cu rezultat negativ.

Cat dureaza testul Covid?

Asa cum mentionam anterior, avantajul pe care il ofera acest test este ca rapiditatea cu care rezultatele ies este foarte mare. Astfel, rezultatul este eliberat in maxim 48 de ore de la prelevarea probelor biologice ale pacientului, acesta fiind timpul necesar pentru a se obtine, a se prelucra si a se interpreta rezultatele. Programeaza-te din timp la cel mai apropriat centru Synlab!