fbpx

Cum ne mobilăm inteligent bucătăria

Pentru fiecare dintre noi bucătăria este un spațiu foarte important nu doar din pricina faptului că aici gătim și servim masa, ci și pentru că ne petrecem aici o bună perioadă din timpul petrecut acasă. Bucătăria trebuie să fie spațioasă și amenajată inteligent, după gusturile noastre și să aibă mobilă bucătărie modernă care permite depozitarea mai multor produse și ustensile de bucătărie pe care le folosim zilnic sau periodic.

Fiecare dimineață în care îți servești cea mai bună cafea și în care îți faci ordine printre gânduri trebuie să înceapă într-o bucătărie frumos amenajată, curată și încăpătoare. Micul dejun poate fi mai delicios dacă este servit într-un spațiu frumos cu cei mai dragi oameni lângă tine.

Fie că stăm la casă sau la apartament, această locuință poate fi foarte cochetă datorită pieselor de mobilier pe care le folosim

Dacă avem un apartament mai mic sau o casă care nu ne permitem să avem o bucătărie foarte mare, trebuie să achiziționăm mobilă bucătărie cu mare atenție astfel încât aceasta să ne asigure suficient spațiu în care să gătim sau ne savurăm mesele delicioase gătite cu familia. În aceste cazuri este de preferat ca mobilierul să aibe o culoare deschisă care să ne dea impresia de spațiu generos. Un alt sfat pe care îl putem lua în calcul este să mutăm masa la care mâncăm într-o altă încăpere și să folosim bucătăria doar atunci când gătim.

Apartamentele mari sau casele care au fost proiectate cu un spațiu generos pentru bucătărie se bucură de o mai mare lejeritate în alegerea mobilei. Putem cumpăra mobilă bucătărie modernă care să ne permită depozitarea lucrurilor fără să le îngrămădim. De asemenea, în acest cazuri putem servi toată familia masa chiar în locul în care hrana a fost gătită. Familie care se bucură de acest avantaj fac din această încăpere principalul loc de adunare atât a familiei, cât și a prietenilor atunci când îi avem în vizită.

Bucătăria de vară este locul cel mai potrivit pentru sezonul cald, dar și pentru acele persoane care iubesc să gătească. Putem scăpa de neplăcerile provocate de căldura ridicată care se poate face în bucătărie în timpul în care gătim și să ne lăsăm influențați de vremea frumoasă de afară când preparăm un fel de mâncare absolut delicios. În acest caz, mobila bucătărie trebuie să fie foarte rezistentă și să fie protejată, de preferabil de un acoperiș. Restul detaliilor și a accesoriilor folosite ține doar de gustul fiecăruia.

Culoarea mobilei de bucătărie

Pentru că acest aspect poate influența în mod categoric spațiul de gătit și servire a hranei, trebuie să alegem niște culori care ni se potrivesc. De cele mai multe ori, aceste piese de mobilier sunt de culoare deschisă pentru a oferi o senzație de libertate și spațiu generos, dar nu este o regulă care trebuie respectată cu strictețe. Nu folosiți foarte multe culori pentru a nu deveni bucătăria foarte obositoare și ține cont și de electrocasnicele folosite în bucătărie din rutina ta de zi cu zi.