Cum îți poți renova baia cu buget redus?

5 septembrie 2023
Autor:
Content SEO

Renovările sunt în general proiecte costisitoare, iar realizarea acestora cu bani puțini poate fi o provocare. Totuși, renovarea poate fi realizată și cu un buget mai mic, însă pentru aceasta este nevoie de o planificare eficientă și de alegerea materialelor potrivite. Află cum poți renova baia fără costuri suplimentare și cum poți schimba aspectul acesteia, având în vedere următoarele aspecte esențiale.

Caută oferte în magazinele mari de bricolaj

Pentru a beneficia de prețuri mai mici, dar și de oferte și reduceri în funcție de cantități, poți merge în marile magazine pentru a cumpăra produsele necesare pentru baie. Îți poți face o listă în prealabil cu ce îți este necesar, începând de la o cada de baie și terminând cu materiale de reparații sau finisare.

Poți cumpăra toate materialele din același loc, dacă găsești prețuri bune, așa că este recomandat să îți faci un plan de renovare prealabil, în care să incluzi toate lucrările pe care vrei să le faci. Spre exemplu, dacă vrei să schimbi total aspectul băi caută faianță și gresie ieftina pentru sistemele de acoperire sau dacă vrei mobilier și elemente de utilare diferite atunci caută ofertele speciale la acestea.

Redu cheltuielile cu manopera

Renovările ar trebui făcute cu ajutorul specialiștilor, mai ales dacă vorbim despre lucrări de finețe și finisare. Totuși, există și lucrări pe care le poți realiza în regie proprie, iar în acest fel poți să economisești sume destul de mari. Spre exemplu poți monta gresia, deoarece aceasta se plasează orizontal, astfel că nu trebuie să chinui foarte mult cu poziționarea. Vei avea nevoie de o mașină de tăiat gresia și de accesorii pentru montajul gresiei, dar și de adeziv. Un alt exemplu de lucrare pe care o poți face singur este să aplici vopseaua lavabilă. Vei avea nevoie de un trafalet, de un grătar și de amorsă, iar de aplicare te poți ocupa tu. Nu uita să citești fișele tehnice ale produselor, pentru a înțelege consumul per strat și metru pătrat și modalitățile de aplicare, astfel încât lucrarea să fie corect realizată.

Realizează renovarea primăvara, înainte de sezon

Dacă totuși alegi să lucrezi cu specialiști, poți evita costurile mari dacă alegi să renovezi primăvara devreme, după apariția temperaturilor pozitive. În sezon, atunci când temperaturile cresc, meseriașii sunt mai greu de găsit și implicit mai costisitori, așa că poți evita costurile majorate dacă programezi din timp lucrările.

Costurile pentru renovarea unei băi depind în mare măsură de suprafețele pe care lucrezi (dimensiunea băii), de materialele pe care le folosești și de manoperă. Alege să te informezi înainte de a te apuca de lucrări și să reduci costurile acolo unde există posibilitatea de a face acest lucru, însă fără a periclita reușita renovării.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram