fbpx

Cum iti mentii angajatii multumiti: 3 metode simple

Atmosfera de la locul de munca este esentiala pentru eficienta si productivitatea angajatilor tai. Desi partea financiara reprezinta un aspect important al raporturilor de munca, maririle de salariu nu sunt singura modalitate pentru a-i motiva. Iata trei metode simple care iti vor asigura un climat pozitiv in echipa.

Asigura conditii bune de lucru

Capacitatea fiecarui angajat poate fi potentata de instrumentele pe care le are la dispozitie. In functie de domeniul in care activezi, o investitie in echipamente care usureaza procesul de lucru iti poate aduce mai multe beneficii. In primul rand, elibereaza din sarcinile angajatilor. Acestia sunt astfel mai odihniti si mai disponibili pentru alte sarcini. Totul porneste de la amenajarea biroului, halei sau a punctului de lucru. Asigura in primul rand suficienta lumina naturala si conditii decente la masa de lucru a fiecaruia. Acolo unde fiecare are un spatiu desemnat, permite-le si chiar incurajeaza-i sa-l personalizeze. Cu cat un om se simte mai confortabil in timp ce lucreaza, cu atat devine mai dedicat si mai productiv. In ceea ce priveste tehnologia, incearca sa tii pasul cu evolutia, pentru a nu ramane in urma competitorilor din piata.

Beneficii in afara spatiului de lucru

Daca ai mai mult de un singur angajat, trebuie sa te preocupe nu doar rezultatele individuale, ci si coeziunea echipei. Pentru a consolida un colectiv este nevoie de mai mult decat o indeplinire decenta a sarcinilor de serviciu. Cu cat se cunosc mai bine, cu atat vor reusi sa performeze impreuna. Asadar, pe langa instrumentarul necesar pentru lucrul propriu-zis trebuie sa te ingrijesti si de conditii decente oferite in pauza. Un loc pentru servit masa bine aprovizionat, un abonament Lafantana cu produse de cea mai buna calitate sau chiar un spatiu de relaxare sunt tot atatea semnale in urma carora angajatii simt ca sunt apreciati. Tot in randul beneficiilor in afara spatiului de lucru se numara si abonamentele pe care compania le ofera gratuit in domeniul medical, cultural sau sportiv. Cand te ingrijesti de sanatatea angajatilor tai, e clar ca esti un lider implicat, caruia ii pasa. Abonamentele la teatru sau la sala oferite in echipa sunt inca un pas facut pentru consolidarea colectivului. Desi tu esti cel care ia decizia cu privire la achizitii, o miscare inteleapta ar fi sa-i implici si pe beneficiarii lor in alegerea acestora.

Program flexibil

Pandemia care ne-a incercat in ultimele luni a deschis noi oportunitati pentru angajatori si angajati deopotriva. In primul rand a demonstrat tuturor ca prezenta la birou nu mai este imperioasa. Daca afacerea ta a trecut peste aceste momente dificile cu majoritatea membrilor echipei lucrand in sistem remote, arata mai multa flexibilitate odata cu revenirea la normal. Ideea de baza este ca fiecare sa-si faca treaba. Consulta-ti angajatii si lasa-i sa aleaga varianta preferata de lucru. Unii vor prefera sa revina la sediu, in timp ce altii se simt mai confortabil cand lucreaza de acasa. Important este sa se respecte conexiunile, fie ca sunt fata catre fata sau prin videoconferinte, email sau alte mijloace de comunicare de la distanta. Stabileste termene clare pentru acest proiect: o luna, trei sau sase luni si analizati impreuna randamentul fiecaruia in sistemul pe care l-a preferat. In functie de rezultate puteti continua in aceasta formula sau o puteti imbunatati.

Piata muncii s-a schimbat in ultimul an mai mult decat in deceniul anterior. Din cauza pandemiei, multe afaceri au avut de suferit. Au supravietuit doar cei care au stiut sa se adapteze noului context. Fiecare gest de apreciere a angajatilor este o investitie in afacerea ta.