Cum iti faci necesarul de prize in casa?

Chiar daca nu stii de cate prize ai nevoie in casa, cert este ca niciodata nu sunt suficiente si asta pentru ca in bucatarie spre exemplu luam in considerare doar electrocasnicele importante, cum ar fi hota, frigiderul, cuptorul cu microunde si uitam ca ar putea aparea si altele pe parcurs. Daca aveti posibilitatea de a va instala prizele in casa de la inceputul constructiei luati in considerare toate aceste aspecte si atat pentru baie, bucatarie, dormitor si living adaugati o priza cu impamantare in plus fata de necesitatile actuale. Priza pentru bucatarie este foarte utila tinand cont de numarul de electrocasnice dintr-o casa si pentru a evita folosirea prelungitoarelor, cu fire inutile, instalati prize duble in bucatarie.

De cate prize am nevoie in dormitor si living? In dormitor este nevoie de cateva prize duble, una aproape de televizor si cel putin inca una aproape de pat, unde asezati veioza si incarcati telefonul sau tableta. Ideal este ca de fiecare parte a patului s aexiste cate o priza pentru fiecare dintre cele doua persoane. In living trebuie sa tineti cont de pozitionarea mobilierului pentru instalarea prizelor, asadar avem nevoie de prize in zona televizorului, canapelei si inca una sau doua pentru incarcarea gadgeturilor sau aspiratorului.

Desi nu este recomandata o priza in baie, puteti pune una departe de umezeala si aburi, cu protectie sporita, astfel veti avea unde sa va conectati uscatorul de par, ondulatorul sau aparatul de barbierit.