fbpx

Cum iti cumperi cel mai bun calculator second hand?

calculator second hand

Persoanele care vor sa isi achizitioneze cele mai bune calculatoare second hand ar trebui sa tina cont, in primul rand, de faptul ca aceste calculatoare trebuie sa respecte nevoile pe care le au. Prin urmare, calculatorul, nou sau la mana a doua, se alege tinand cont de activitatea care va fi desfasurata pe el.

Specialistii de la https://calculator-ieftin.ro/ explica cel mai bun mod de a cumpara un calculator care sa iti fie cu adevarat util.

Sfaturi utile pentru cumpararea de calculatoare second hand

Pot fi gasite cele mai bune calculatoare ieftine astfel incat toate activitatile desfasurate pe ele sa fie facute cu usurinta si in cel mai scurt timp. Pentru acest lucru, se va tine cont de urmatoarele criterii.

Tipul de activitate desfasurata pe calculator

Pentru activitati de tipul office sunt recomandate calculatoarele simple, dar rezistente, care sa tina cat mai mult, astfel incat investitia sa fie amortizata. Nu sunt necesare calculatoare de tipul celor pentru gaming, cu placa video foarte buna sau cu alte caracteristici complexe. Un calculator cu placa video integrata este suficient.

Pentru activitatile de tip gaming sau de editare profesionala este nevoie de un sistem robust si complex, pe care sa se poata desfasura aceste activitati. In sensul acesta, recomandarea specialistilor merge catre calculatoarele cu procesoare foarte bune si de generatie cat mai noua, care sa aiba o placa video rezistenta si de top si suficienta memorie cat sa poata stoca toate informatiile.

Procesor

Procesorul este foarte important pentru ca este cel care asigura fluiditate in timpul utilizarii calculatorului. Cu ajutorul unui procesor bun pot fi realizate o gama variata de activitati pe calculator. Cele mai noi procesoare sunt cele din generatia i7 si de la AMD se distinge procesorul Ryzen, care vine in mai multe tipuri de configuratii.

Calculatoare second hand | calculatoare ieftine | Calculator-ieftin.ro

calculatoare second hand

Placa video

Placa video este necesara in mod special atunci cand pe sistem sunt desfasurate activitati foarte complexe, caz in care aceste calculatoare trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de sistem, pentru a putea functiona in mod corespunzator. Este recomandat de la bun inceput sa fie selectata o placa video corelata cu procesorul, pentru ca, in unele situatii, chiar si atunci cand sistemul are o placa video buna, daca aceasta nu este sustinuta de procesor, rezultatele nu sunt cele mai bune.

RAM

Numarul de placute RAM este foarte important, avand in vedere faptul ca aceste placute sunt cele care ajuta la fluidizarea actiunilor. Se recomanda un sistem cu peste 6 GB RAM.