fbpx

Cum iti alegi gelul intim potrivit

Orice femeie s-a lovit cel putin o data de dilema alegerii unor produse de igiena intima potrivite pentru ea. Problemele cu care se confrunta acestea sunt variate: infectii de diferite tipuri, iritatii, secretii sau doar necesitatea utilizarii unor solutii pentru anumite etape din viata lor: ciclul menstrual, sarcina, menopauza. Produse exista, pareri si mai multe, insa rar se gasesc sfaturi concrete despre ceea ce ar trebui sa contina acestea si modul in care ele actioneaza asupra noastra, ce beneficii aduce utilizarea lor.
Specialistii Ropharma ne sfatuiesc in legatura cu specificatiile si caracteristicile de care trebuie tinut cont in alegerea gelului de igiena intima potrivit:
• pH-ul – zona intima are o sensibilitate ridicata, de aceea flora vaginala contine bacterii benefice care asigura in mod natural protectia impotriva agentilor patogeni si infectiilor. De aceea, gelul intim trebuie sa aiba un pH neutru, care sa nu afecteze echilibrul florei vaginale sau aciditatea acestui mediu.
• Probioticele din iaurtul filtrat – aceste organisme vii sunt cel mai adesea obtinute in urma procesului de fermentare a iaurtului si au rolul de a reface echilibrul natural al organismului si de a intari sistemul imunitar al zonei intime. Probioticele asigura protectia impotriva infectiilor, prin reechilibrarea pH-ului florei vaginale si asigurarea unei stari de confort.
• Acidul lactic – lactobacilii aflati in componenta acidului lactic constituie o parte integranta a florei microbiene intime. Acestia sunt considerati ca fiind bacterii benefice, care creeaza o bariera naturala impotriva agentilor patogeni vaginali, ajuta la refacerea membranei mucoasei si in acelasi timp ajuta la redobandirea sanatatii zonei intime in urma unei infectii.
• Acidul hialuronic –gelurile de igiena intima ce contin acid hialuronic asigura mentinerea hidratarii, elasticitatii si delicatetii pielii din zona intima si simultan mentine prospetimea prin controlul si indepartarea mirosului neplacut.
• Extractul de Aloe Vera – reduce inflamatiile, calmeaza pielea si mentine elasticitatea acesteia. Mai mult decat atat, Aloe Vera asigura stimularea imunitatii zonei vaginale, scazand astfel riscurile afectiunilor intime.

Toate aceste ingrediente speciale previn si reduc aparitia diferitelor probleme din zona intima, ajuta la imbunatatirea vietii sexuale si fac orice femeie sa se simta confortabil zi de zi.
O gama de produse adecvate igienei intime feminine ce respecta si lista de mai sus, este Gama Lady Health de la Ropharma. Produsele Lady Health au o eficienta clínica demonstrata si au in componenta ingrediente naturale. Gama Lady Health de la Ropharma asigura apararea cu ajutorul probioticelor a sanatatii feminine, reducerea cu delicatete a mirosului neplacut si protejarea zonei intime prin utilizarea iaurtului filtrat, fara sapun, ce echilibreaza pH-ul florei vaginale. Gama cuprinde urmatoarele produse: Feminine Cleaning Gel (gel pentru igiena intima externa ce reface si mentine echilibrul florei vaginale dupa tratamente cu antibiotice sau alte medicamente), Feminine Intimate Serum (ser folosit pentru igiena intima externa, poate fi utilizat regulat), Cleansing Mousse (spuma pentru igiena intima externa, recomandata in curatarea zonei intime), Feminine Mist (spray destinat utilizarii zilnice ce controleaza si mentine prospetimea in zona intima). Produsele se pot utiliza zilnic, in timpul ciclului menstrual, dupa contact sexual, in perioada menopauzei sau a sarcinei. Aceasta gama se poate achizitiona din farmaciile Ropharma din toata tara, cat si de pe siteul ropharma-healthcare.