fbpx

Cum înfrumusețezi orice încăpere cu bani puțini: 3 trucuri

Dacă vrei să aduci noul în sufrageria ta, fără să investești mult într-o reconfigurare totală a spațiului sau a mobilierului, sunt de ajuns mici schimbări de efect. Ai nevoie doar de câteva trucuri și de anumite elemente de design pe care să le pui în evidență, și care pot schimba cu ușurință atmosfera unei camere. 

 

Plus că nici nu ai nevoie de multe cunoștințe de design interior sau un buget prea mare. Din contră, sunt schimbări pe care le poți realiza singură, fără efort, ci doar cu câteva îndrumări în acest sens.

 

Iată ce strategii rapide poți adopta pentru înfrumusețarea livingului, sufrageriei sau dormitorului tău, cu doar câțiva pași simpli și fără schimbări majore.

Achiziționează textile noi

Una dintre cele mai rapide modalități de a aduce un suflu nou într-o încăpere cu bani puțini și fără a fi nevoie de investiții mari este să adaugi culoare și căldură prin intermediul accesoriilor textile. Câteva perne decorative colorate pe fotolii, una sau două pături decorative pe patul din dormitor, și draperii în culori sau tonuri complementare vor face minuni. Aceste modificări sunt la îndemână și ușor de folosit, piesele fiind atât practice și funcționale, cât și cu rol estetic ridicat.

 

Mai mult, nu este nevoie să asortezi cu totul aceste accesorii decorative. Câteva pernuțe colorate, cu imprimeuri florale sau geometrice, și cuverturile pufoase de la Mezoni pe canapea sau pat vor fi perfecte pentru a completa un interior în stil modern sau realizat în  stil eclectic.  

Schimbă covorul

Una dintre cele mai la îndemână strategii pentru a schimba instant aspectul unei camere este înlocuirea covorului. La ora aceasta, modelele aflate pe piață sunt nenumărate și potrivite oricăror gusturi și buzunar, deci tot ce ai de făcut este să-l găsești pe cel potrivit pentru tine. 

Mai mult, tendințele curente mizează pe covoare practice, moderne, care pot fi întreținute cu ușurință. Din punctul de vedere al materialului, cele cu firul scurt sau mediu din fibre sintetice au avantajul că se întrețin mai ușor comparativ cu cele din materiale naturale, care sunt mai pretențioase din acest punct de vedere și totodată mai scumpe. 

Poți opta și pentru modele geometric, cu motive etnice, cu un desen abstract sau chiar cu aspect clasic. În plus, au revenit în trend covoarele țesute, de tip kilim, care sunt ușor de integrat într-un decor modern sau în stil minimalist, fiind în contrast cu aspectul camerei de zi și conferindu-i în același timp o notă prețioasă. 

Amplasează o oglindă sau o operă de artă modernă pe perete

Alte schimbări simple și puțin costisitoare, elemente cheie pentru un aspect nou și înfrumusețat oricărei încăperi din locuință, sunt utilizarea unor obiecte decorative interesante pe pereți. Acestea vor deveni astfel puncte de atracție principale în interiorul în care sunt amplasate, fie că este vorba de living sau dormitor. 

 

Pentru un perete simplu, un tablou sau canvas modern, o oglindă mare, supradimensionată sau un set de oglinzi mai mici, dispuse asimetric pot deveni astfel de puncte de interes. Acest element sau set de piese decorative vor ieși în evidență și vor oferi personalitate întregii încăperi. Completează cu alte obiecte mai micuțe, cum sunt pernuțele decorative de pe fotolii și canapea în culori complementare, și vei crea cadrul perfect, de revistă. 

 

După cum observi, nu este nevoie de mulți bani sau de investiții majore pentru a aduce un suflu nou locuinței tale. Inspiră-te din ofertele pe care le găsești online, lasă-ți imaginația liberă și vei crea ambientul pe care îl dorești pentru tine și familia ta!