Cum ii faci pe romani sa doneze bani unor copii defavorizati? Indulcindu i cu o inghetata alaturi de vedete

Sambata, 20 august a.c., in mall Afi Palace Cotroceni din Bucuresti, vedete autohtone au dat o mana de ajutor Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania intr-un eveniment caritabil pentru ajutorarea copiilor defavorizati. Actiunea a presupus strangerea de donatii si atragerea atentiei asupra nevoii de sustinere a copiilor din familii defavorizate pentru a avea acces la educatie si sansa de a-si construi un viitor mai bun. Banii obtinuti din donatii vor fi directionati catre 10 copii, printr-un program al SOS Satele Copiilor, de prevenire a abandonului scolar.

In sprijinul celor mici au venit vedetele Leonard Doroftei, Horia Varlan, Cristi Martin, Camelia Capitanu si reprezentantii trupei de rock alternativ “The Kryptonite Sparks”. Acestia au fost mesagerii copiilor si, timp de cateva ore, au indemnat oamenii sa sustina activitatile SOS Satele Copiilor Romania, donand o suma de bani, la alegere.

Pentru ca faptele bune merita rasplatite, generosii au primit drept recompensa o inghetata de la Alpin57Lux si posibilitatea de a face poze si de a interactiona cu vedeta preferata. Astfel, producatorul roman de inghetata, Alpin57Lux, a contribuit la ajutorarea copiilor defavorizati, punand la dispozitie pentru aceasta actiune o varietate de sortimente de inghetata.

Mi se pare fantastic sa fii intre oameni si sa poti sa ajuti. Multumesc celor care m-au invitat astazi aici si mi-au dat sansa sa ajut si sa rup un zambet de la oameni. Ori de cate ori am ocazia si pot, ma implic in actiuni caritabile si le ofer sprijinul meu. Am petrecut o zi frumoasa astazi la mall! Imi place sa fiu mereu printre oameni, iubesc oamenii, iar faptul ca romanii ma iubesc la randul este si motivul pentru care m-am intors acasa, a declarat Leonard Doroftei, campion mondial VBA la box.

Prin astfel de actiuni caritabile oamenii reusesc sa isi arate sentimentele fata de semeni. Iubirea ar trebui sa primeze, insa de multe ori nu mai avem timp, suntem prinsi cu tot felul de lucruri si nu reusim sa facem atatea fapte bune cate ne-am dori. Actiunile caritabile ne ajuta sa ne imbunam si sa ne amintim de cei care au nevoie de noi, de cei in dificultate, precum copii defavorizati de la sate, si avem astfel ocazia sa ii ajutam, sa le aducem o bucurie. Pentru noi este un lucru marunt, insa pentru copii este un lucru mare. Ii felicit pe cei de la SOS Satele Copiilor si pe toti cei care se implica in campaniile de strangere de fonduri, pentru ca toti meritam o sansa, iar copii sunt viitorul nostru, ne-a marturisit Horia Varlan, maestru bucatar.

Cristi Martin, trainer de actorie si cunoscut publicului larg drept “nebunul cu halatul”, dupa ce a jucat intr-un spot publicitar foarte popular, ne-a marturist ca se implica in campanii umanitare, cu mare drag, de cate ori are timp si poate sa ajute, mai ales pe copii. Oamenii sunt putin reticenti in a dona, pentru ca in ultimul timp au fost foarte multe campanii umanitare, si nu toate la fel de transparente. Reputatia ONG-urilor si a celor care demareaza astfel de actiuni, este foarte importanta, pentru increderea oamenilor si dorinta lor de contribui cu bani. Insa, intotdeauna se va gasi cineva dornic sa ajute si sa se implice! Le doresc celor de la SOS Satele Copiilor, mult spor in programele demarate.

Razvan Diaconu, vocalist in formatia The Kryptonite Spark considera ca un element foarte important in aceasta actiune umanitara, este accentul pus pe educatia copiilor. Startul in viata pentru un copil este crucial, iar educatia incepe inca din primii ani, de aceea conteaza foarte mult ca toti copii sa poata avea aceeasi sansa sa mearga la gradinita. Noi, astazi, oferim un dulce persoanelor care fac cumparaturile, iar ei doneaza atat cat simt. Orice suma daruita conteaza, putem face un copil fericit, ne-a marturisit Razvan.

Camelia Capitanu, producator al showului culinar Capitan in bucatarie s-a bucurat ca a putut sa ia parte la actiune si sa ofere o mica rasplata oamenilor, in schimbul donatiei facute. A fost o zi speciala, dedicata caritatii, in care faptele bune au urmat ca un gest natural, iar oamenii prezenti la mall au oferit de placere si nu au privit actiunea noastra ca pe o cerere obisnuita. Noi le-am indulcit ziua cu o inghetata naturala, iar ei, la randul lor, vor indulci zilele copiilor. Este o actiune cu aroma de fapte bune!

Prin implicarea Alpin in aceasta actiune, am dorit sa impulsionam lumea sa-si ‚traiasca emotiile’, sa recompensam faptele bune si sa aducem putina bucurie in vietile copiilor defavorizati. In pregatirea generatiilor urmatoare, gradinita este prima institutie care ii invata pe copii respectarea anumitor reguli, iar egalitatea sanselor in ceea ce priveste educatia este cruciala. Inca din copilarie, se pun bazele educationale si comportamentale ale fiecarui cetatean pentru un stil de viata favorabil atat pentru individ cat si pentru comunitate si societate in general. Consideram necesara implicarea companiilor in dezvoltarea societatii si vom sprijini in continuare astfel de actiuni umanitare, ori de cate ori vom avea ocazia, a declarat domnul Ioan Istrate, Director General si actionar Alpin57Lux.

Misiunea SOS Satele Copiilor este de a oferi o familie copiilor ajunsi in dificultate, ii ajutam sa-si cladeasca un viitor si contribuim la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc. Oferim acestor copii sansa de a stabili relatii de durata intr-o familie SOS. Astfel, respectam dreptul fiecarui copil de a avea o mama si de a creste firesc impreuna cu frati si surori, intr-o casa de tip familial, bazandu-se pe suportul intregului sat SOS.

Multumim tuturor celor care au fost generosi si au dorit sa contribuie la fericirea unor copii prescolari pe care ii avem in grija. Din donatiile de astazi le vom cumpara rechizite, hainute si minimul necesar unui copil sa mearga la gradinita. Cei 10 copii sunt din regiunea Bucuresti-Ilfov si se afla intr-un program al SOS Satele Copiilor, de prevenire a abandonului copiilor in familiile defavorizate, ne-a explicat Diana Podaru, Director General Interimar.