Cum functioneaza siguranta automata si cea fuzibila?

Rolul fiecarei sigurante este de a preveni supraincarcarea unui circuit electric prin intreruperea alimentarii cu energie electrica. Sigurantele fuzibile au un fir sau o lamela conductoare, iar reactia acestora la suprasarcini este topirea elementului fuzibil si prin urmare intreruperea curentului electric, dar si obligatia de a schimba siguranta. In cazul sigurantelor automate si accesoriilor au un mecanism bazat pe un comutator intern care este declansat in momentul supraincalzirii circuitului electric, iar pentru a reporni circuitul nu trebuie decat sa actionezi comutatorul, sau „sa ridici siguranta” mai pe intelesul tuturor. Sigurantele automate implica riscuri mult mai mici pentru utilizator decat sigurantele fuzibile.

Ce tip de siguranta este indicata pentru reteaua din locuinta mea? Sigurantele automate pot fi folosite pentru orice tip de circuit electric, ele sunt de altfel preferate in cazul retelelor electrice moderne de joasa tensiune. Nu putem spune acelasi lucru si despre sigutrantele fuzibile, care in ultima vreme au fost motivul declansarii incendiilor din locuinte. Intrerupatoarele automate si accesoriile acestora sunt recomandate atunci cand vreti sa schimbati instalatia electrica, deoarece vin echipate cu declansatoare de suprasarcina ce permit intreruperea circuitului electric respectiv.

Prizele si intrerupatoarele Constanta de la Euro Vial Lighting sunt de cea mai buna calitate, din materiale ignifuge, ce protejeaza locuinta si de cel mai mic scurt circuit. Puteti alege din gama noastra de prize simple, duble, triple, prize usb sau prize de date. Problema instalatiilor si a a consumatorilor de energie electrica a devenit din ce in ce mai importanta, iar calitatea primeaza atunci cand ne putem pune in pericol familia si locuinta.