Cum functioneaza Instalatii fotovolatice Fronius ?

21 februarie 2018
Autor:
Atelierul de Creatii Digitale

Informatii generale:

Energia solara receptionata la nivel global este de aprox. 1.540.000.000.000.000.000 kWh / an (1.540 peta kWh / an). Acesta este de 15.000 de ori mai mare decat consumul global de energie. Felicitari pentru decizia dvs. de a utiliza in mod activ acest cel mai mare bazin de energie din intreaga lume. Apropo, stiati ca energia solara a fost descoperita pentru prima data in 1839 de fizicianul Alexandre-Edmond Becquerel? Termenul oarecum ciudat de "fotovoltaica" provine din forta motrice din spatele acestei tehnologii, fasciculul de lumina. Un fascicul de lumina consta din particule minuscule, fotonii.

Generarea de energie pe acoperis:

Pentru a simplifica problemele, sa incepem prin a explica o celula siliconica pura. Daca ne reamintim ce am invatat in lectiile noastre de fizica, siliciul prezinta 4 electroni in coaja electronica a nucleului atomic, asa-numitele electroni de valenta. Fotonii, adica lumina soarelui, bombardeaza celulele solare si imbogatesc electronii de valenta cu energie. Electronii sunt in cele din urma batut de pe atomul de siliciu si lasa un atom pozitiv in urma. Pentru ca electronii liberi sa se miste in directia corecta si pentru a permite generarea curentului, suprafata frontala si suprafata din spate a celulei trebuie polarizate diferit.

Deci atomii de siliciu de pe suprafata frontala sunt dopati cu o cantitate mica de atomi de fosfor cu un electron suplimentar de valenta. Pe suprafata din spate a celulei, cu toate acestea, atomii de bor cu doar trei electroni de valenta sunt adaugati la atomii de siliciu. Aceasta stabileste o diferenta de tensiune intre polul pozitiv si negativ si permite circulatia electronilor, asa este generat curentul. Un numar mare de astfel de celule solare, puse impreuna si incapsulate cu sticla, vor forma apoi unul dintre modulele dvs. solare.

Operatie complet automatizata:

Instalatii fotovolatice Fronius functioneaza intr-un mod complet automatizat. Dupa rasaritul soarelui, de indata ce exista o cantitate suficienta de energie generata de modulele solare, unitatea de control incepe sa monitorizeze tensiunea si frecventa liniei de utilitati, precum si oferta de energie. Odata ce este primita suficienta lumina solara, invertorul solar incepe sa alimenteze reteaua de transmisie utilitara. In functie de tipul de instalare, cativa wati de energie solara vor fi suficienti pentru a face treaba!

Instalatii fotovolatice Fronius va continua sa functioneze astfel incat sa atraga intotdeauna puterea maxima de la modulele solare. Aceasta functie este denumita MPPT (Tracking Point Maximum Power) si se realizeaza cu o rata de precizie mai mare de 99%. Dupa intuneric, atunci cand energia oferita nu mai este suficienta pentru a alimenta grila de transmisie utilitara, dispozitivul Fronius reduce automat conexiunea la retea si opreste functionarea, desigur cu toate setarile si datele fiind conservate.

Transformarea tensiunii si separarea galvanica:

Instalatii fotovolatice Fronius sunt concepute pentru a fi utilizate in module solare cu o gama larga de tensiuni de intrare, ceea ce permite utilizarea celor mai variate tipuri de module solare. Considerati ca valorile indicate pentru tensiunea maxima DC (tensiunea totala a tuturor celulelor solare conectate) nu trebuie depasite niciodata. Datorita structurii si modului sau de lucru, Instalatii fotovolatice Fronius ofera o siguranta maxima, de la instalare si montare la functionare.

Instalatii fotovolatice Fronius este primul invertor solar care dispune de un transformator HF (HF = frecventa inalta) care asigura o separare galvanica a partii DC din reteaua de transmisie utila. In plus, conceptia HF permite o reducere radicala a dimensiunilor transformatorului, prin urmare are nevoie de mult mai putin spatiu si cantareste mult mai putin. In ciuda separarii galvanice totale, Instalatii fotovolatice Fronius realizeaza un nivel ridicat de eficienta datorita conceptiilor de circuit inovatoare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram