Cum folosesti un cantar baie?

Traim intr-o lume in care tot mai multi dintre noi am adoptat un stil de viata sedentar. Spre deosebire de stramosii nostri, petrecem mai putin timp realizand activitati fizice. Odata cu progresul tehnologiei, oamenii au devenit mai dependenti de masini si calculatoare. Pentru a avea o viata sanatoasa, este vital sa va monitorizati greutatea. Persoanele predispuse la obezitate cresc in numar in fiecare zi, iar acest lucru este alarmant. Studiile arata ca persoanele supraponderale si obeze sunt mai predispuse la boli in comparatie cu cele care au o greutate normala.

Pentru a va asigura ca aveti o greutate normala, in functie de inaltimea si varsta dumneavoastra, este esential sa urmariti sa aveti un stil de viata sanatos. Multe persoane au inceput sa mearga la sala si sa faca fitness. In acest proces de mentinere a unei greutati normale sau de a scadea in greutate, este esential sa va cantariti regulat. Specialistii sugereaza ca ar trebui sa va verificati sanatatea cel putin o data pe saptamana. Acest lucru va ajuta sa fiti mai constient/a de greutatea dumneavoastra si de aportul de alimente.

Ce cantare sunt disponibile si unde sa le tineti?

Exista o multime de cantare baie disponibile pe piata. Puteti cumpara cantar baie digital, cantare de primavara, cantar baie cu cu afisaj LCD , in diferite culori si avand o anumita limita maxima admisa. Cantarele digitale sunt mai potrivite si mai precise daca vreti sa mentineti controlul greutatii. Cantarele digitale au o precizie de 97 – 100%, ceea ce este ideal pentru verificarea greutatii.  Este important ca atunci cand folositi un cantar baie sa-l asezati pe o suprafata plana. Nu trebuie pus pe o suprafata inclinata. Cel mai bun loc pentru a depozita cantarele de baie sunt in baie sau in bucatarie. Multe persoane prefera sa lase cantarul in baie, la indemana, pentru ca este mai usor de folosit.

Cum sa folosesti un cantar baie?

Multe cantare digitale pornesc imediat ce le atingeti cu piciorul. Este important sa va asigurati ca el afiseaza 0 inainte de a va urca pe el. Puneti ambele picioare pe cantar. Nu va aplecati si nu va sprijiniti de ceva din jurul dumneavoastra. Stati drept pe cantar, asigurandu-va ca greutatea este distribuita uniform. Asteptati putin pentru ca greutatea sa fie afisata cu exactitate pe cantar.

Conform specialistilor, ar trebui sa va verificati greutatea dimineata, inainte de micul dejun. Asigurati-va ca aveti vezica urinara goala si ca nu ati mancat nimic inainte de a va urca pe cantar baie. Unele persoane sugereaza de asemenea sa purtati haine lejere atunci cand va cantariti.