fbpx

Cum faci curat dupa o petrecere, in asa fel incat rezultatele sa fie impecabile?

Iubim petrecerile. Intalnirea cu prietenii, muzica, povestile, bautura, mancarea buna si buna dispozitie sunt ingredientele perfecte pentru momente memorabile.

Cele mai frumoase petreceri sunt cele intime, organizate in propria locuinta. Din pacate insa, astfel de petreceri se lasa adeseori cu dezastru. Oricat de cuminte ar fi o petrecere este imposibil sa se incheie fara o farfurie sparta, fara bautura varsata pe jos sau fara dezordine.

Ce trebuie sa faci dupa petrecere?

Pentru a aduce locuinta la starea initiala, este important sa iti aloci cel putin o zi pentru curatenie intensa. Daca nu ai rabdare, timp sau chef sa faci asta, poti apela la o firma de curatenie care sa faca asta pentru tine.

Exista din ce in ce mai multe firme de curatenie care te ajuta sa scapi de dezordinea si murdaria generata de petreceri, iar costurile sunt din ce in ce mai atractive.

Daca vrei sa faci curat de unul singur, trebuie sa ai in vedere cateva lucrurri si sa urmezi o serie de sfaturi.

1. Aduna absolut toate sticlele, resturile alimentare si ambalajele si strange-le iun saci de gunoi. Este important sa aduni resturile selectiv, in asa fel incat sa poti recicla. Pregateste din timp mai multi saci de gunoi, deoarece sunt sanse sa ii umpli. Ia fiecare parte a incaperilor la rand si nu uita de resturile de pe farfurii sau de resturile din scrumiere;

2. Aspira! Dupa ce toate resturile au fost stranse, cel mai important pas este folosirea aspiratorului. Este indicat sa folosesti un aspirator de putere mare, care poate strange toate resturile de dimensiuni reduse. Aspiratorul trebuie sa fie folosit in toata casa, chiar si in incaperile care n u au fost folosite in petrecere. Este important ca tot praful sa fie eliminat;

3. Curata si dezinfecteaza bucataria si grupurile sanitare! Aceste doua incaperi sunt, probabil, cele mai utilizate de la petrecere. Este important sa le cureti atent fiecare centimetru patrat al acestor incaperi, deoarece acumuleaza foarte multe bacterii. Poti folosi detergenti puternici si este important sa ai la indemana un cap de mop curat si mai multi bureti. In acest pas este bine sa verifici instalatiile sanitare si sa le desfunzi, daca este cazul.

4. Ordine. Dupa ce ai aspirat si ai curatat baia si bucataria, trebuie sa pui in ordine toate lucrurile imprastiate. Evident, fiecare ar trebui sa fie sters in particular de praf;

5. Curatarea pardoselilor. Ultimul pas este curatarea pardoselilor cu ajutorul unui mop, bine inmuiat in detergenti. Dupa efectuarea acestui pas, urmeaza aerisirea si odorizarea incaperilor.

Intregul proces de curatenie dupa petreceri poate sa dureze o zi intreaga sau chiar mai mult. Tocmai de aceea, este posibil sa merite mult mai mult apelarea la serviciile unor profesionisti. In timpul in care ei isi fac treaba tu poti sa te relaxezi si sa rememorezi momentele placute de la petrecere.