Cum evităm frustrările produse de diete

Cum sa eviti frustrarile produse de diete

A respecta o dietă strictă poate fi o adevărată provocare. La început, kilogramele par că se evaporă, dar după o anumită perioadă de timp, cântarul devine încăpățânat și arată că dieta pare să fie inutila. Acesta este momentul când frustrarile apar, iar lupta împotriva kilogramelor în plus pare o misiune imposibilă.

Pe UnicFeminin.ro încercăm să-ți oferim informații utile pentru a fi mai frumoasă și mai sănătoasă în fiecare zi. Iar astăzi, vom încerca în acest articol să-ți oferim câteva sfaturi pentru a trece cu bine de acest impas și pentru a-ți recâștiga motivația. Iată deci câteva reguli simple, care te vor ajuta să eviți frustrările produse de diete.

De obicei, dietele sunt o adevărată sursă de frustrări. Acesta este motivul pentru care tind să fie considerate inutile, mai ales dacă vrei să ramâi sănătoasă și să ai o siluetă frumoasă pe terme lung. Multe femei care au ținut o anumita dietă o perioadă de timp au realizat că dieta produce un deficit pe care corpul tinde să îl compenseze prin diferite metode. Așadar, este important să adopți o dietă echilibrată și obiceiuri alimentare sănătoase pentru a-ți proteja sănătatea și pentru a evita frustrările produse de dietă și eventualele riscuri asociate.

În plus, este binecunoscut faptul că dietele scăzute în carbohidrați nu dau rezultate pe o perioadă lungă de timp, pentru că pe măsură ce le elimini din dietă, vei simți nevoia de mai mult. În timp, aceste diete duc la acumulare de stres, depresii și chiar creștere în greutate.

A ține o dietă sănătoasă înseamnă să găsești ce mâncăruri să consumi nu doar pentru a slăbi, dar și pentru a te menține frumoasă și sănătoasă, nu doar câteva săptămâni sau luni, ci pentru o viață întreagă. În acest context, este important să îți schimbi schimbi stilul de viață și obiceiurile alimentare pentru a evita un sentiment nedorit de frustrare și obligație. Din moment ce frustrările înseamnă deprivare, acest lucru duce la o anumită lipsă, care are o influență directă asupra creierului nostru care nu este cu siguranță pozitivă, ci ne face să ne simțim nefericite.

Un alt aspect foarte neplăcut în privițta dietelor este reprezentat de faptul că tot timpul ne este foame. Pentru a căpăta senzația de sațietate, alege mâncăruri care au un conținut ridicat de apă, precum legumele, fructele sau supele. Pe lângă faptul că au calorii puține, te vei simți sătulă mai repede. În plus, nu trebuie să consumi numai alimente fără gust, precum iaurt gol dimineața. Pentru a te bucura de el, adaugă-i și câteva fructe. Te vei simți mai fericită.

După cum am observat, a elimina carbohidrații din dietă atunci când vrem sa slabim nu este un pas inteligent. Carbohidrații sunt legați direct de frustrări, pentru că majoritatea oamenilor îi iubesc și poftesc la ei. A te priva înseamnă să te simți frustrată de lipsa gustului acestora, deoarece consumul lor încurajează secreția substanțelor care reduc nivelul de stres de la nivelul creierului. Așadar, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să consumi carbohidrați, dar cu moderație. De fapt, moderația este cheia pentru orice. Ține minte că într-o dietă sănătoasă ar trebui să acordăm multă atenție calității mâncării consumate.

Deoarece a ține dietă nu este ceva ce ne face prea multa plăcere, este important să ținem un jurnal al caloriilor. Acest lucru nu înseamnă totuși să devenim obsedate, dar dacă ești una dintre acele persoane care nu se poate limita la o bucată de tort sau de diocolata, este mai bine să numeri caloriile. Pentru a face acest lucru mai ușor, poți face poze a ceea ce ai mâncat de-a lungul zilei și seara să numeri și să vezi unde ai greșit și să îmbunătățești situația.

Ciocolata este, de obicei, un aliment interzis în timpul dietei. Totuși, nu este neapărat necesar să renunți la ea în totalitate. Poți să mănânci un cub pe săptămână. Totuși, nu cumpăra un bax întreg de ciocolată, pentru că știi ce se va întâmpla. O bucată din acest deliciu nu strică nimănui. Sau, dacă vrei să o elimini complet din dietă, când simți nevoia să mănânci ciocolată, ia o acadea simplă pentru că are în compoziție substanțe care îți pot opri apetitul de necontrolat.