Cum evaluezi o casă în Sibiu, pentru a vinde la un preț bun și repede?

Stabilirea corectă a prețului unei case, atunci când dorim să o vindem, poate fi un lucru extrem de complicat.

A căuta de unul singur proprietăți comparabile ca și caracteristici cu cea pe care dorim să o vindem, poate consuma multă energie, timp și bani. Însă, fără a avea un termen de comparație realistic, putem face multe greșeli în stabilirea prețului iar atunci proprietatea nu se va vinde sau se va vinde foarte greu. Care sunt principalele motive pentru care putem greși foarte ușor la evaluare și chiar în procesul de vânzare efectiv?

  • Suntem legați emoțional de proprietate și nu o putem privi prin ochii unui cumpărător
  • Am făcut diverse îmbunătățiri care am dori să se reflecte în prețul de vânzare
  • Nu cunoaștem realitatea imobiliară curentă
  • Nu suntem buni negociatori
  • Nu cunoaștem bine legislația și nu știm exact care sunt actele necesare vânzării unui imobil

Dacă nu poți să te ocupi singur de toate aceste aspecte, cel mai bun lucru este să te adresezi unei agenții imobiliare, care îți poate propune un preț realist și te poate ajuta cu marketarea proprietății și cu vânzarea mult mai rapidă a acesteia.

Agenția imobiliară New Concept Living din Sibiu ne-a arătat câteva dintre avantajele de a lucra cu o agenție imobiliară atunci când dorim să vindem o proprietate:

  1. În primul rând acestea, lucrând cu programe CRM performante de administrare, au o bază extrem de mare de proprietăți aflate în vânzare. Printr-o simplă căutare, ele pot găsi rapid proprietăți care au caracteristici asemănătoare cu cea pe care dorim noi să o vindem: suprafață, teren, zonă, facilități, etc. De asemenea pot vizualiza rapid proprietăți asemănătoare care au fost vândute, care sunt în așteptare sau sunt active, și prețul acestora.
  2. O agenție imobiliară este mereu la curent cu piața reală și trendul în imobiliare
  3. O agenție imobiliară îți poate acorda asistență în elaborarea documentelor necesare pentru vânzare
  4. Un agent imobiliar profesionist este un bun vânzător și negociator
  5. Securitatea tranzacției

Acestea fiind spuse alegerea este la îndemâna noastră.. putem fie să trecem la vânzarea de unul singur a proprietății noastre, cu condiția să luăm aminte la toate aspectele prezentate mai sus, fie să apelam la o agenție imobiliară profesională care ne va ajuta să evaluăm corect imobilul și să îl vindem mai repede.