Cum este tesatura unei lenjerii de pat din bumbac satinat?

lenjerii de pat din bumbac satinat

Mai multe tipuri de lenjerii de pat din bumbac satinat

Seturile de lenjerii de pat din bumbac satinat sunt fabricate, dupa cum spune si numele, din satin. Ce este acest material? Ei bine, este o tesatura destul de deasa care, initial, a fost tesut doar din matase. In prezent, satinul este asociat fie bumbacului, fie unor fibre sintetice pentru a alcatui, astazi, produsele finale numite lenjerii de pat din bumbac satinat.

lenjerii de pat din bumbac satinat

Ceea ce face aceste modele diferite de restul asternuturilor este faptul ca una dintre fete este intotdeauna mai lucioasa decat cealalta.

In alta ordine de idei, termenul nu tine de continut sau densitate, ci de finisajul tesaturii respective. Astfel, tot ce trebuie sa stiti despre procesul de fabricatie al unor lenjerii de pat din bumbac satinat este ca teserea se face printr-un fir de uzeala pe vertical la fiecare a patrulea fir de batatura pe orizontal.

In urma acestui proces, ia nastere aspectul catifelat si lucios al bine cunoscutelor lenjerii din bumbac satinat.

Cum sunt fabricate seturile de lenjerii din bumbac satinat?

In primul rand, numarul de fire raportat la centimetrul patrat pentru tesatura unei lenjerii din bumbac satinat porneste de undeva de la aproximativ 120 fire. Acest numar reprezinta masura care indica nu doar asprimea, ci mai de graba, finetea respectivelor tesaturi. Acest lucru inseamna ca, in general, daca exista un numar mare al firelor pe cm patrat, ne va indica faptul ca exista o calitate mai crescuta a tesaturii.

Raportat la cazul unor lenjerii din bumbac satinat, materialul care predomina, in mare parte este bumbacul. De ce? Din simplul motiv ca sunt mai calitative si ca ajuta la o intretinere mult mai usoara. De altfel, aspectul placut si popularitatea acestora in timp face ca denumirea sa ramana cunoscuta drept lenjerii de pat din bumbac satinat.

Mai nou, in zilele noastre, procesul de fabricatie a suferit cateva modificari. Cu alte cuvinte, firele sunt acum mercerizate. Ce inseamna acest lucru? Inseamna un proces chimic de tratare a firelor ori a tesaturilor din bumbac cu o anumita solutie. Adesea din hidroxid de sodiu, cu scopul de a le face mult mai netede si mai matasoase. Tot in urma acestui proces, seturile de lenjerii de pat din bumbac satinat pot deveni mai compacte si chiar mai rezistente.

De asemenea, in cazul produselor cu fire mercerizate, vopseaua se va fixa mult mai bine, fiind mai durabila.

Nu uitati ca materialul unor lenjerii de pat din bumbac satinat va rezista mai mult timp datorita densitatii tesaturii si a materialelor calitative care intra in compozitia lor.