fbpx

Cum creezi un mediu potrivit de invatare pentru copii?

Aceasta e o intrebare pe care numerosi parinti si-o adreseaza, in incercarea de a pregati solutiile corecte de mobilier pentru cei mici. Adevarul este ca acestia petrec pana la 9 ore pe zi, stand pe scaun, la birou – asadar scaunele, dar si birourile, trebuie sa creasca alaturi de copii, sa se potriveasca acestora precum o manusa. Invatarea este mult mai usoara intr-un mediu special conceput pentru cei mici, atractiv, captivant. Iar cu cat respecta mai mult anumite principii, cu atat este mai bun – aceste trasaturi majore ar fi: sanatos, potrivit (adecvat) pentru copii, unic. Gaseste aici birouri de copii prin Mobila Moll, la calitate germana.

Mobila de birou, ca spatiu de lucru adresat copiilor, trebuie sa creasca alaturi de cei mici si sa li se potriveasca acestora precum niste manusi. Haideti sa privim in randurile urmatoare patru aspecte esentiale referitoare la modul in care aceste birouri de copii trebuie sa respecte conceptul de sanatate:
– Crestere deodata cu copilul
Pentru o dezvoltare corecta a spatelui, pentru a permite copiiilor sa invete corect, nu ar trebui ca ei insisi sa se ajusteze mobilierului ci respectivul birou detinut sa se ajusteze copilului. Din moment ce copiii cresc, toate variantele de mobilier ar trebuie sa se potriveasca corpului, proportiilor respective, fiind potrivite spatelui, in orice etapa a vietii.
– Inclinarea/reglarea suprafetei de scris
Fie ca e vorba de scris, citit sau desenat, exista o pozitie de sezut optima, din punct de vedere ergonomic, pentru fiecare activitate – ea poate fi atinsa prin indoirea/reglarea blatului superior la unghiul potrivit. Nu trebuie ca asupra spatelui (coloanei vertebrale) sa intervina o presiune suplimentara.
– Adaugarea unui calculator
Daca distanta de la monitor pana la pozitia in care copilul sta e mai putin decat lungimea unei maini, ochii se pot obosi si concentrarea poate scadea. Daca monitorul sta orizontal, la nivelul ochilor, sau mai sus, ochii se vor ajusta permanent distantei lungi. O astfel de concentrare pe ecran inseamna munca mentala suplimentara, ce inevitabil duce la dureri de cap.
– Lampi/lumini speciale
Lumina potrivita ne face sa ne simtim bine, apti de lucru; in vreme ce lumina slaba, neadecvata, ne slabeste puterea de concentrare si poate cauza dureri de cap. Cel mai bine e ca biroul de lucru al celor mici sa fie plasat langa geam, pentru a permite luminii naturale sa ajunga cu usurinta acolo; nu trebuie sa fie plasate obiecte ce sa impiedice acest lucru.

Desigur, exista si alti factori care pot sa influenteze in mod pozitiv dezvoltarea copiiilor. Pentru astfel de raspunsuri, materiale utile si articole pe teme asemanatoare, precum si pentru a descoperi o serie de astfel de birouri ergonomice pentru copii, accesati magazinul online Mobila Moll – mai multe energie pentru cei mici, mai mult amuzament, mai mare eficienta !