fbpx

Cum arata o relatie sanatoasa? – 5 indicii

Cum arata o relatie sanatoasa? – 5 indicii

Vrei sa afli daca esti intr-o relatie sanatoasa ori nu? Sau iti doresti sa descoperi cum este o astfel de relatie? In orice relatie exista suisuri si coborasuri, cu provocari diverse. Dar este important sa intelegi cateva caracteristici cheie ce definesc o relatie sanatoasa. In acest mod o sa-ti dai seama daca relatia ta se indreapta spre succes sau din contra, spre esec.

1. Partenerii comunica deschis. Comunicarea este piatra de temelie pentru o relatie onesta. Acest lucru inseamna ca partenerii isi impartasesc trairile si vorbesc cu usurinta. Cand simti ca poti sa vorbesti liber cu persoana de langa tine, automat legatura dintre voi devine mai stransa. Insa daca ti se intampla frecvent sa-ti fie teama sa spui anumite lucruri celui de langa tine din cauza a ceea ce va spune sau a modului in care va reactiona, atunci relatia voastra se afla la un nivel superficial.

2. Partenerii se respecta unul pe celalalt. Respectul reciproc este un alt resort important al unei relatii sanatoase. Asta inseamna ca cei doi sunt la egalitate. Daca partenerul tau nu te respecta cu adevarat sau daca tu nu-l respecti, atunci relatia nu poate fi echilibrata, fericita si sanatoasa.

3. Aveti vieti separate. Un alt element esential al unei relatii sanatoase este faptul ca cei doi parteneri au interese si pasiuni comune. Chiar daca aveti multe lucruri in comun, cum ar fi valorile, este de asemenea important ca fiecare partener sa-si alimenteze interesele proprii exterioare relatiei. Viata ta nu ar trebui sa graviteze doar in jurul partenerului tau si a relatiei voastre. Daca te rezumi doar la a petrece timp impreuna si iti neglijezi familia, responsabilitatile, prietenii, pasiunile personale, relatia ta este mai degraba o infatuare intoxicata decat o conexiune sanatoasa.

4. Aveti incredere unul in celalalt. Intr-o relatie sanatoasa, o alta caracteristica vitala este increderea reciproca intre parteneri. Daca iti faci grija ca partenerul te poate insela sau el are dubii ca esti sincera cu el, atunci relatia voastra nu este una sincera.

5. Poti sa fii tu insuti. Daca ai dubii ca esti intr-o relatie sanatoasa, iata inca un indiciu. Nu ar trebui sa te simti ca si cum ai juca un rol sau altfel decat esti in realitate doar pentru a-i fi pe plac celuilalt. Sa fii intr-o relatie constructiva inseamna ca fiecare partener isi aduce aportul personal si este liber sa fie el insusi. Iar cand esti tu insuti, relatia ta va fi cu adevarat durabila, implinita si insemnata.

Acum cred ca poti sa-ti dai seama daca tu te afli intr-o relatie sanatoasa in acest moment, daca nu ti-ai seama citeste mai multe informatii pe blogul nostru