fbpx

Cum arata energia Electrica si Termica intr o centrala de cogenerare?

Compania B-Team Energy and Environment va arata modul in care functioneaza o centrala de cogenerare care produce simultan energie electrica si termica. Echipamentul de cogenerare G-Box 50 va invita sa observati modul in care gazul natural este un combustibil potrivit si folosit in motor pentru astfel de investitii.

Urmarind momentele subiectului aflati ca:

In expozitiune, amintim ca echipamentul de cogenerare este usor de instalat in orice spatiu si necesita costuri reduse de instalare. Procesul incepe cu gazul natural care intra intr-un amestec cu aerul printr-o linie speciala de transport al gazului. Amestecul de gaze este condensat si alimenteaza chillerul conectat direct la motor.

Intriga ne anunta – gazele arse de la motor sunt transmise printr-un schimbător de căldură si incalzesc lichidul de racire a motorului.

Desfasurarea actiunii incepe cu lichidul de răcire a motorului încălzit care se scurge printr-un schimbător de căldură in placi si ofera energie termica pe circuitul de încălzire. Energia electrică este produsa de un generator sincron, iar acesta este racordat la motor prin intermediul unei conexiuni cu flanşă. Odata pornita din panoul de control, reglementata si controlata din panoul care realizeaza sincronizarea cu reteaua, centrala are acum toate conditiile necesare pentru a fi capabila să funcționeze automat la aproximativ 50% din puterea nominala, pana este atinsa puterea normala de operare. Nivelul de presiune acustica la o distanta de 10 m este de 52dB (A). Spre deosebire de celelalte echipamente, modulul cu dimensiuni reduse G-Box 50 are un sistem suplimentar de racire a generatorului. In plus, pierderea de caldura este redusa la minimum prin racirea gazelor de ardere pana la 60ºC.

La Punctul culminant se constata ca la o putere electrica de 50 kW, G-Box atinge o eficienta totala de pana la 103% – calculata pe baza puterii calorifice inferioare a gazului si la o temperatura pe retur de maxim 50ºC.

Deznodamantul ne dirijeaza centrala operationala si ne arata ca indicator ca G-Box 50 este echipamentul de cogenerare pe gaze naturale cu cea mai mare eficienta electrica de pe piata. Sistemul este proiectat pentru aplicatii ca: hoteluri si piscine, cladiri de birouri, complexe sportive, hypermarketuri, azile de batrani, spitale si multe altele.

Va invitam sa-l testati sa va convingeti!