fbpx

Cum ar trebui sa va ingrijiti dintii corect

Inca de cand erati mici, ati auzit probabil ca atunci cand va spalati pe dinti, trebuie sa faceti acest lucru pentru cel putin 2 minute. Insa daca aceasta era singura regula pe care o urmati cand era vorba de spalat pe dinti, ar trebui sa va revizuiti obiceiurile.
Adevarul este ca dintii trebuie periati atat timp cat dureaza sa fie curati din nou. Daca asta inseamna doua minute, super! Insa s-ar putea sa fie mai mult sau mai putin.

Cabinet stomatologic Drumul Taberei

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este sa folositi tehnica corecta atunci cand va periati, dar si produse de calitate. Daca acestea nu sunt bune si le mai si folositi gresit, nu mai conteaza cat de mult timp dureaza periajul.

Pentru a va asigura ca igiena orala este facuta corespunzator, utilizati o pasta de dinti recomandata de medicii dentisti, care sa contina fluor, tineti periuta la 45 de grade de linia gingiei si faceti miscari circulare sau de sus in jos. De asemenea, aveti grija sa curatati fiecare colt al gurii, inlcusiv limba.

O periuta de dinti este buna atunci cand:

  • Este confortabila. Nu va jeneaza atunci cand o folositi. Nu conteaza cum arata, important este sa va simtiti bine.
  • Are peri moi. In general, periutele de dinti cu peri moi sunt recomandate pentru toata lumea, deoarece acestea nu pot face rau, insa daca nu va place, va puteti sfatui cu medicul stomatolog daca puteti folosi si ceva mai aspru.
  • Este noua. Nu este un mit faptul ca trebuie sa va schimbati periuta de dinti o data la trei luni. Puteti face asta chiar mai des, daca observati decolorari sau uzura.
  • Trebuie sa fie uscata si curata. Acest lucru este foarte important! Periutele de dinti nespalate si umede pot tine bacterii care va vor face rau apoi.

Puteti opta chiar si pentru o periuta de dinti electrica. Acestea sunt recomandate datorita felului in care se misca. Atentie insa ca si ele trebuie schimbate tot o data la 3 luni!

Pentru mai multe sfaturi legate de un periaj corect, puteti vizita PlazaDent, cabinet stomatologic Drumul Taberei. Va vom ajuta sa va ingrijiti dantura, astfel incat sa nu ajungeti la un implant dentar Bucuresti.