Cum alegi un vin de calitate?

28 noiembrie 2022
Autor:
Content SEO

In momentul de fata exista pe piata o multime de vinuri dintre care sa alegi. Acest lucru insemana ca ai parte de o diversitate foarte mare, de aceea alegerea unui vin potrivit ar putea sa-ti creeze unele dificultati. Un vin Cricova poate fi o solutie excelenta de cadou sau il poti achizitiona de exemplu pentru propriul capriciu.

La ce sa te uiti cand cumperi un vin Cricova?

Primul lucru pe care poti sa-l consideri este raportul pret-calitate. Este important sa alegi vinul in functie de calitatea sa si nu dupa aspectul pe care o poate avea sticla. Un vin surprinzator de ieftin nu poate oferi un beneficiu din punct de vedere al calitatii. Daca alegi un vin Cricova de exemplu, te vei bucura de calitatea dorita. Fii foarte atent la eticheta atunci cand alegi un vin. Este foarte important sa citesti cu atentie eticheta inainte de a achizitiona un produs. Aceasta trebuie sa indice in primul rand anul recoltarii, dar si numele producatorului. Este important sa fie mentionat si soiul materiei prime. In situatia unui cupaj, trebuie amintite proportiile fiecarui soi de struguri.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere in alegerea unui vin Cricova este recipientul sau. Un vin regasit intr-un recipient de plastic sau unul de carton nu-ti da prea multe avantaje. Un produs trafinat este mereu depozitat intr-o sticla pentru ca acest material mentine trasaturile vinului pana in momentul cand acesta este consumat. Pe de alta parte insa, un produs care se afla intr-un recipient din plastic sau din carton poate fi cel mult folosit pentru marinarea alimentelor.

Mai poti fi atent si la cantitatea de zahar care se gaseste in acest vin. Este important sa analizezi cantitatea de zahar dintr-un vin inainte sa-l achizitionezi. Intr-un vin sec exista pana la 4 grame de zahar pentru fiecare litru de lichid. Daca preferi vinul demisec, acesta permite pana la 18 grame, iar in vinul demidulce se gasesc pana la 45 de grame de zahar pentru fiecare litru. Dioxidul de sulf este utilizat pentru aproape toate sticlele de vin din lume si cu toate ca acesta la prima vedere pare a fi ceva daunator, lucrurile nu stau chiar asa. Acesta este un conservant care impiedica aparitia ciupercilor. Cu toate acestea insa, daca observi ca in vin se mai afla si acid salicilic, atunci este o idee mult mai buna sa eviti vinul respectiv.

Daca ai achizitionat o sticla de vin si doresti sa verifici calitatea acestui vin, exista cateva teste utile pentru a face acest lucru. Poti testa vinul cu bicarbonat de sodiu. Acest test este unul rapid, iar tot ceea ce e nevoie sa faci este sa adaugi bicarbonat de sodiu in vin. Un vin de calitate isi schimba nuanta, aceasta devenind verde-albastruie. Pe de alta parte insa, un vin artificial isi pastreaza culoarea initiala. Mai poti face si un test cu apa. Pentru a face acest test ai nevoie de un pahar cu apa si o cantitate mica de vin. Daca vinul pe care il torni in apa formeaza un strat vizibil deasupra apei, atunci produsul este unul calitativ. Mai multe vinuri Cricova pe: https://rebeshop.ro/cricova-vinuri/

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram