Cum alegi și unde poți cumpăra un sistem de navigație auto dedicat pentru mașina ta?

Dacă planifici o călătorie cu avionul, trenul sau autocarul – nu trebuie să te gândești foarte mult la traseul pe care îl veti face.

Altfel se pune problema cand faci o călătorie cu mașina. Șoferul trebuie să stabilească ruta către destinație, iar într-un oraș necunoscut sau într-o altă țara acest este departe de a fi ușor sa faci acest lucru fara un sistem de navigatie auto.

Pentru a nu se rătăci pe străzi necunoscute și a ajunge la destinație fara stres si cu cea mai mică cheltuială de timp și combustibil, șoferul trebuie să știe exact în ce punct al traseului se află, unde trebuie să meargă și în cât timp va ajunge. Aici navigația auto dedicata vine în ajutor.

Sistemul de navigație auto prin satelit este un dispozitiv esențial pentru orice mașină.
Rolul lui este de a determina locația exactă a mașinii, de a determina traseul optim de mișcare și de a-l reconfigura, dacă șoferul se abate de la drum. Sistemul de navigație prelucrează rapid informațiile primite de la sateliți și fără a distrage șoferul de la volan anunță vocal și grafic schimbarea direcției în funcție de traseul stabilit sau reconfigurat.

Dacă ai de gând să achiziționezi un sistem de navigație auto dedicata, ar fi bine să iei în calcul următoarele detalii:

  • Ușurinta cu care poate fi montat în bordul mașinii tale și existența accesoriilor necesare in kitul de montaj. Un sistem de navigație auto dedicat trebuie să se poată monta ușor în modelul de mașină pentru care este conceput fără a fi nevoie de modificări structurale și trebuie să vină cu toate accesoriile necesare pentru montaj;
  • Dimensiunea ecranului – display-ul trebuie să aibă o diagonală optimă pentru a nu reduce din vizibilitate și să permită o accesare rapidă a opțiunilor prin touchscreen;
  • Hărțile disponibile și posibilitatea de a fi adăugate – dacă îți planifici o călătorie în străinătate, atunci cel mai bine ar fi să verifici hărțile incluse pentru a nu fi pus în situația in care nu ai harta țării respective. O navigație care iți permite să adaugi cu usurință hărți este cea mai bună alegere;
  • Puterea de procesare a sistemului de navigație – cu cât memoria RAM este mai mare, iar procesorul mai bun, cu atât GPS-ul va funcţiona mai bine și va avea nevoie de un timp mai scurt pentru a-şi reconfigura traseele mai ales în situația în care acest lucru trebuie sa se facă în maxim câteva secunde;
  • Capacitatea de a recepționa semnal GPS chiar în situații în care acesta este foarte slab ca urmare a condițiilor atmosferice sau a locației în care te afli.

Dacă vrei să faci achiziția corectă a unui sistem de navigație auto este neapărat să știi că în magazinul Navi-GPS ( care poate fi accesat aici: navi-gps.ro) găsești navigatii auto pentru peste 150 de modele de mașini. În magazinul online de navigatii – Navi-Gps mai poți cumpăra de asemea și navigații auto universale.

Dacă ai o mașină fără sistem de navigație, nu e o problemă, oricând poți opta pentru navigații auto dedicate Android, cum ar fi: navigații auto pentru Volkswagen (exemple de modele: Passat, Polo sau Golf), Skoda, Audi sau BMW. Iar toate aceste dispozitive GPS dedicate se integrează perfect cu formă și culoarea bordului dar și cu comenzile mașinii de pe volan. Tehnicienii Navi-Gps iți vor sta la dispoziție pentru consultanță în alegerea sistemului potrivit dar și montaj la cerere în București.

Dar aceasta nu este tot, pe site mai poți găsi și accesorii pentru navigație cum ar fi camere video pentru marsarier sau pentru înregistrarea de probe în cazul unui eventual incedent în trafic.