fbpx

Cum alegi mobila de living in locuinta ta

mobila living

Living-ul este incaperea in care ne petrecem cel mai mult timp, in care ne relaxam in fata televizorului cu un film bun sau in care pur si simplu citim o carte. De asemenea, sufrageria este destinata si petrecerii timpului impreuna cu prietenii care vin in vizita.

De aceea, mobila de sufragerie trebuie aleasa astfel incat sa cream acel spatiu in care ne face placere sa intram si sa ne petrecem timpul liber. Insa sunt multe aspecte de care sa tii cont atunci cand cauti un mobilier de sufragerie potrivit. Iata cateva sfaturi din partea expertilor de la mobiclas.ro care te vor ajuta sa iti mobilezi living-ul pentru un impact vizual deosebit:

  • Asezarea corpurilor de mobilier in living

Piesele ce vor compune mobila in living trebuie sa fie intotdeauna asezate in functie de spatiul disponibil. In general, canapelele, fotoliile sau taburetele se aseaza cat mai aproape de sursa de lumina, pentru a deveni locul ideal de socializare. Astfel, daca sufrageria ta dispune de un semineu sau ferestre inalte, prin care intra lumina naturala, aseaza aceste corpuri cat mai aprope de ele.

In cazul apartamentelor care nu sunt decomandate, din living se poate face trecerea spre alte camere. Asigura-te ca asezi mobila de living astfel incat sa lasi culoare suficient de late astfel incat trecerea sa se faca usor.

  • Realizeaza schite ale mobilierului de living

Inainte sa mergi la magazinele de specialitate, ia un creion si o foaie de hartie si construieste, efectiv, schite in care sa iti pui ideile in practica. Aceasta metoda este mult mai eficienta decat sa faci, mai tarziu, mutari intre corpurile mobilierului de sufragerie.

  • Adauga o pata de culoare

Recomandat ar fi sa ai elemente in living care sa rupa monotonia culorilor folosite. Daca ai un living spatios, vopseste un perete intr-o culoare diferita de celelalte. Daca, din contra, living-ul este mai mic, pata de culoare poate fi data de alte mici elemente, cum ar fi pernele canapelei, corpuri de mici dimensiuni ale mobilierului sau un covor asezat in fata canapelei.

Mobiclas propune sa alegi mobila de sufragerie dupa urmatoarele criterii:

  • In functie de destinatia camerei

Living-ul este camera in care petrecem mult timp, insa sunt familii care lucreaza foarte mult in deplasari, astfel ca mobilierul nu este atat de uzat. Daca te afli in aceasta situatie, poti alege mobilier de living care sa fie mai pretentios, deoarece are un aspect deosebit. Insa daca in apartament locuiesc copii sau detii animale de companie, piesele de mobilier trebuie sa fie mai rezistente.

  • Calitatea oferita

Nu face niciodata rabat de la calitate, deoarece vei face si de la confort. Mobila de sufragerie trebuie sa fie confortabila atat pentru tine, cat si pentru invitatii tai. Daca faci compromisuri la acest capitol, s-ar putea ca o canapea sau fotoliul ales sa nu fie atat de confortabile. In plus, acestea se vor deteriora si mai repede.

  • Stilul potrivit

Mobilierul din living trebuie sa fie in concordanta cu celelalte camere, din punct de vedere al stilului. Asgura-te ca alegi stilul de amenajare astfel incat sa se potriveasca cu restul incaperilor.

  • Spatiul disponibil

Inainte sa cumperi mobila de living trebuie sa fii sigur ca elementele care il compun se potrivesc cu dimensiunile camerei. Asa ca, recomandarea mobiclas.ro este sa faci mai multe masuratori inainte de achizitie, astfel incat sa nu regreti ca fotoliul ales cu atentie nu incape in spatiul destinat acestuia.

  • Alege simplitatea

Intr-o lume in care simplitatea este apreciata, alege mobila de sufragerie care sa nu oboseasca ochiul celui care iti trece pragul, dar mai ales pe al tau, deoarece petreci cel mai mult timp acolo. Opteaza pentru corpuri si accesorii care sa dea impresia de spatiu si nu aglomera aranjamentul camerei.

Sperand ca tii cont de sfaturile de mai sus, mobiclas.ro ti-a pregatit un catalog mare de produse, care imbina cu succes calitatea si confortul. Pentru un mobilier de living asa cum ti-l imaginezi, alege din sutele de produse ce ti-au fost puse la dispozitie de Mobiclas.