fbpx

Cum alegi jucăriile care contribuie la dezvoltarea inteligenței copilului tău

Toți părinții își doresc copii inteligenți și descurcăreți. Dar oare jucăriile îl pot ajuta să își dezvolte această latură?

Jucăriile dezvoltă imaginația copiilor și le hrănesc dorința de a explora și descoperi lumea din jur, îi ajută să lege prietenii, să socializeze și să împartă. Însă, jucăriile nu sunt doar niște obiecte pentru distracția și amuzamentul copiilor ci și niște “ustensile” valoroase care îi pot face pe copii să devină mai deștepți, ajutându-i în același timp să își dezvolte calitățile de care vor avea nevoie mai târziu, în viața de adulți.

Cea mai bună jucărie pentru copilul tău este cea pe care el o alege. Când cel mic este fericit jucându-se cu jucăria preferată el trece practic printr-o experiență de învățare foarte importantă. Copiii învață foarte repede și ceea ce prezintă pentru ei un interes deosebit îi învață inevitabil ceva nou.

În același timp, cu cât copiii au o mai mare varietate de jucării, cu atât sunt mai fericiți și cu atât mai diversă este și experiența de învățare. Și pentru că este imposibil ca un copil să aibă toate jucăriile pe care și le dorește, rolul părinților este să observe ce anume îi stârnește mai mult interesul și să canalizeze toate eforturile în acea direcție, oferindu-i celui mic acele jucării care sunt interesante pentru el.

O regulă de bază atunci când alegi jucăriile pentru copilul tău este să le iei pe cele potrivite vârstei sale – dacă sunt pentru o vârstă mai mare s-ar putea să îl frustreze faptul că nu poate să se joace, iar dacă sunt pentru o vârstă mai mică, cu siguranță îl va plictisi și o va abandona rapid.

Observă-ți copilul și descoperă ce îi place, ce îl interesează, care este nivelul său, care sunt personajele sale preferate și în acest fel îi vei alege jucăriile care îi plac. Optează pentru jucării inteligente sau jucării de logică care îl vor ajuta pe cel mic să se dezvolte foarte bine.

Ce tipuri de jucarii educative dezvoltă inteligența copiilor? Alege jucării de tipul Fat Brain Toys pentru a avea un copil isteț și creativ!

Jucăriile care dezvoltă imaginația sunt acele jucării educative care le permit copiilor să construiască în funcție de imaginația lor. Jucăriile care funcționează cu ajutorul imaginației sunt mai utile decât cele care funcționează pe baterii.

Jucăriile care permit copiilor să facă ceva manual, cum ar fi să lipească piese, să modeleze sau să unească anumite forme îmbunătățesc vederea în spațiu și percepția copilului. De asemenea, cu ajutorul lor, copilul poate învăța formele, mărimile, culorile.

Jucăriile care dezvoltă îndemânarea cum sunt seturile pentru construcții, cuburile, puzzle dezvoltă controlul musculaturii și coordonarea ochi-mână.

Despre JouJou

JouJou este un magazin online de jucării educative și crafturi pentru copii. Pe JouJou.ro părinții pot găsi peste 4000 de jocuri și jucării ale unor branduri renumite precum Goki, Melissa&Doug, Djeco, Fat Brain Toys, Magna Tiles, Playmags, JaBaDaBaDo, Legler, și nu numai.