fbpx

Cum alegi costumul de mire perfect ?
HTML Editor – Full Version

Alegerea costumului de mire este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le ia un barbat, deoarece este costumul pe care il poarta la cel mai important eveniment al vietii lui. Daca esti in aceasta pozitie, trebuie sa te pregatesti sa cauti costume, camasi de ceremonie , numeroase accesorii si pantofi de ceremonie  si sa iti iei timp pentru a lua cele mai bune decizii.
Costumul de mire se alege in functie de personalitatea acestuia, in functie de preferinte si de ce nu, in functie de sfaturile celor din jur.
 

Cum alegi sacoul?

 
De regula, sacoul de mire trebuie sa fie unul clasic, de culoare inchisa si sa fie cat mai bine adaptat trendurilor vremii. Evident, aceste reguli sunt facute sa nu fie respectate. Pana la urma, conteaza sa ai un sacou care sa se potriveasca cu tematica nuntii si care sa te reprezinte intr-u totul. Ceea ce este important insa, este ca oricare ar fi sacoul pe care il alegi, sa fie potrivit constitutiei tale si sa iti vina bine. Pentru asta trebuie sa alegi intotdeauna un sacou creat la comanda sau in cel mai rau caz, un sacou care sa poata fi modificat cu usurinta. 

 

Cum alegi pantalonii?

 
Pantalonii de mire trebuie sa fie cat mai simpli si mai eleganti. Nu exista foarte multe reguli in ceea ce ii prieste, insa ai mare grija la dimensiuni, deoarece acestia trebuie sa fie la exact un centimetru deasupra tocului pantofului. Materialul din care sunt realizati pantalonii trebuie sa fie, evident, de buna calitate.

 

Cum alegi accesoriile?

 
Accesoriile sunt cele care fac diferenta atunci cand alegi costumul de mire. Butonii, cravata sau papionul pot sa fie acele detalii care iti ofera acea imagine perfecta. Din fericire, ai o vairetate foarte mare de modele de unde poti sa alegi. Este important sa te informezi cat mai bine inainte de a lua o decizie.
 

Reguli de respectat atunci cand porti costumul de mire

 
Chiar daca ai libertate totala in alegerea costumului, este bine sa respecti cateva reguli, pe cat de simple pe atat de esentiale. Astfel, din maneca camasii trebuie sa se vada un centimetru de sub sacou, pentru a face vizibili butonii. Sacoul trebuie sa fie incheiat la doi nasturi, maxim, iar buzunarele trebuie sa fie in numar de 3, doua iferioare si unul superior.
Deschiderea din spate a sacoului ar trebui sa fie centrala, insa este acceptata si o deschidere in doua parti laterale.