fbpx

Cum alegi cele mai bune vinuri pentru evenimente corporate

Organizarea unui eveniment corporate reprezintă o provocare pentru orice firmă de relații publice sau specialist în comunicare business, pentru că trebuie să aibă în vedere o multitudine de criterii și cerințe pe care să le îndeplinească prompt, în mod profesionist și la cel mai înalt nivel de calitate.

Printre cele mai importante lucruri de pe lista unui organizator de evenimente corporate se numără alegerea celor mai bune vinuri, pentru ca respectiva conferință, întâlnire, prezentare sau gală să fie memorabilă.

Iată câteva sugestii pentru o decizie inspirată atunci când este vorba despre licoarea lui Bachus:

Alege vinul în funcție de locație și de ora evenimentului

Odată ce s-au stabilit data, locul și ora evenimentului, cercetează cu atenție sala unde urmează să aibă loc întâlnirea respectivă și notează câteva detalii care să te ajute să-ți faci o idee despre ce vinuri ar merge servite, ca să nu facă notă discordantă cu ambientul.

O gală organizată într-o clădire de epocă, cu un dress code strict va avea altă prestanță decât o lansare de produse care urmează să aibă loc într-o clădire de birouri sau într-un spațiu expozițional.

De asemenea, dacă evenimentul are loc în prima parte a zilei sau la prânz, oferta de vinuri va fi diferită față de un business dinner sau un cocktail organizat seara, în sala elegantă a unui hotel de cinci stele.

Alege vinuri potrivite cu meniul servit

După ce clientul a stabilit meniul care urmează să fie servit la eveniment, consultă-te cu personalul de la catering sau cu managerul food & beverage al locației respective și alege soiurile de vinuri adecvate pentru preparatele culinare respective.

Dacă meniul conține pește, fructe de mare, specialități vegetariene, propune soiuri albe sau roze, iar pentru carne roșie, paste și deserturi sugerează o selecție din  top cele mai bune vinuri roșii românești sau străine.

Alege vinul în funcție de tema evenimentului

Deși nu este primul lucru la care se gândesc oaspeții, cu siguranță le va face plăcere să constate că te preocupă detaliile care fac diferența între un eveniment banal și o seară memorabilă.

Dacă este vorba despre o întâlnire de afaceri unde participă oficiali străini, diplomați, artiști sau businessmen, o idee bună este să alegi soiuri de vinuri din țările respective, iar la o conferință regională a camerelor de comerț și industrie merg foarte bine vinuri din podgoriile aflate în zonă.

La o gală dedicată unei cauze umanitare, precum lupta împotriva cancerului la sân, vinul roze este indicat pentru că are exact culoarea simbol a acestei cauze (roz), culoare pe care oamenii din lumea întreagă o folosesc să-și arate solidaritatea, chiar unele clădiri simbol din marile orașe sunt luminate în roz cu aceste ocazii.

Alege vinuri în concordanță cu specificul audienței

Interesează-te despre persoanele care urmează să participe la eveniment și alege vinurile în concordanță cu specificul audienței.

Dacă vor fi preponderent doamne, este preferabil să optezi pentru vinuri ușoare, fructate, iar dacă evenimentul are loc seara o idee bună este să le oferi participantelor la gală, cocktail sau conferință băuturi spumante și vinuri licoroase.

La o reuniune unde, prin specificul domeniului, știi că audiența va fi în mare parte masculină, gândește-te să alegi mai ales vinuri roșii, seci și demiseci.

 

Recomandările prezentate reprezintă un ghid util în efortul de organizare a unui eveniment de business și te ajută să alegi cele mai bune vinuri pentru evenimente corporate stilate și rafinate.