fbpx

Cum alegi cel mai bun aparat dentar?

Aparatul dentar este din ce in ce mai popular, atat in randul copiilor, cat si in randul adultilor. Poate ca imaginea este mai importanta sau poate ca aparatele dentare sunt din ce in ce mai ieftine. Ceea ce este cert insa, este faptul ca exista din ce in ce mai multe clinici care ofera aparat dentar Bucuresti si din ce in ce mai multe in toata tara.

Daca ai probleme cu pozitionarea dintilor si vrei sa ii indrepti, ai aceasta posibilitate. Ceea ce trebuie sa stii insa, este cum alegi un aparat dentar.

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii este raspunsul la intrebarea” de ce am nevoe de aparat dentar” ?

Aparatul dentar nu este un accesoriu estetic, ci este o solutie de indreptare a dintilor. Astfel, raspunsul poate fi unul singur: pentru ca ai probleme cu pozitia danturii. Daca vrei aparat dentar insa, nu trebuie sa ai carii adanci, infectii si dinti lipsa. In rest, nu exista o limita de varsta.

Cum alegi aparatul dentar perfect pentru tine?

Pe piata exista mai multe tipuri de aparat dentar. Este important sa il alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Ai de ales intre aparatul dentar fix, aparatul dentar mobil si aparatul incognito.

Aparatul fix este alcatuit din bracketi metalici, ceramici sau din zafir, care se aplica pe dinti si se schimba periodic. De multe ori este perceput ca fiind inestetic, insa safirul, spre exemplu, poate sa ofere un zambet foarte frumos, chiar si cu aparatul dentar.

Aparatul mobil este destinat, de regula, copiilor cu dentitie temporara. Acesta este eficient pentru cresterea si alinierea dintilor.

Un al 3-lea tip de aparat dentar este aparatul incognito. Are un succes foarte mare printre cei care nu isi doresc sa se vada ca poarta asa ceva, fiind invizibil. Daca ai o viata sociala si profesionala intensa, este recomandat un astfel de aparat. In caz contrar insa, cea mai buna solutie este aparatul dentar fix.

De regula, tratamentul cu aparatul dentar dureaza pana in 2 ani, timp in care dintii capata o pozitie mult mai buna iar zambetul devine din ce in ce mai placut.

Alegerea aparatului dentar se poate face cu ajutorul medicului ortodont, care este cel mai in masura sa iti recomande o solutie. Evident, pentru asta ai nevoie de un medic ortodont cat mai bun, in care sa ai deplina incredere.